Er was ook positief nieuws in 2007: de iPhone

Bij de meestgelezen nieuwsberichten van 2007 vinden we tussen al het depressief makende nieuws slechts één positief bericht: de lancering van de iPhone.

Nu het jaar bijna is afgelopen duiken al de eerste ranglijstjes op. De lijstjes van Google en Yahoo gingen over algemene zoekopdrachten, maar Lycos heeft nu een lijstje gemaakt van nieuwsberichten die de meeste aandacht trokken. In de top 5 van meestgelezen nieuwsberichten staan de executie van Saddam Hoessein, de conflicten in Iran en Pakistan, de opwarming van de aarde en de iPhone. Eigenlijk was de iPhone het enige belangrijke positieve nieuws van 2007, want in de top 10 staat verder alleen nieuws over hoge benzineprijzen, illegale immigratie, een schandaal rond hondengevechten waar American football-speler Michael Vick mee in verband werd gebracht en de nucleaire situatie in Noord-Korea.

Lycos voorspelt dat mensen in 2008 nog veel meer naar iPhone-nieuws zullen zoeken. Toch uit het bedrijf ook kritiek: mensen hebben wel belangstelling voor zoiets onbenulligs als de iPhone, maar de oorlog in Irak haalde voor het derde achtereenvolgende jaar niet de toplijst. Moeten we eigenlijk niet blij zijn dat er vooral serieus nieuws in de ranglijst staat en niet de gevangenisstraf van Paris Hilton en de avonturen van Britney Spears met een slok teveel drank op? Als het om algemene zoekopdrachten gaat, staan Britney en Paris overigens wel op plaats 2 en 3, net achter MySpace. Op de vierde plaats staat poker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2007, 11:52
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.