Bijna definitief: Vodafone wordt de Europese iPhone-aanbieder

Volgens anonieme bronnen binnen Vodafone worden zij de Europese mobiele operator die de iPhone op de markt gaan brengen. Er zijn nog maar een paar onopgeloste punten, maar een overeenkomst lijkt zeer nabij.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vodafone iphoneVodafone wordt de Europese mobiele operator, die de iPhone in Europa gaat uitbrengen. Dat zegt tijdschrift Bright, die zich baseert op anonieme bronnen binnen Vodafone. De overeenkomst is bijna rond, op een paar details na.

In een poll op deze website gokten onze bezoekers eerder al dat Vodafone de meeste kans maakt om een iPhone-contract binnen te slepen. Het lijkt er nu daadwerkelijk op dat Vodafone de operator voor de iPhone wordt: volgens Bright is Apple druk in gesprek met de mobiele operator en resteren er nog maar een paar punten, voor er een definitieve overeenkomst kan worden gesloten.

Net als voorheen wil Apple een gegarandeerde afname, maar dat ziet Vodafone niet zitten. Ook is er nog discussie over de prijs: Apple wil een vaste prijs, terwijl Vodafone ruimte wil om kortingen bij abonnementen te geven. Bij afsluiting van een tweejarig abonnement zal de verkoopprijs rond de de 500 euro komen te liggen. Dat is iets duurder dan in de VS (500 dollar),

De verkoopprijs van de iPhone komt in december voor een prijs van rond de 500 euro in de winkel te liggen. Dat is iets duurder dan in de VS (vanaf 500 dollar, omgerekend 370 euro). Maar daar staat tegenover dat de Europese iPhone waarschijnlijk sneller zal zijn. Vodafone heeft in Nederland alleen een UMTS-netwerk, terwijl de huidige iPhone alleen geschikt is voor het tragere EDGE.

De verwachting is dat de iPhone vanaf december in Europa verkrijgbaar is. Loopt voor die tijd je abonnement af en zit je te azen op de iPhone, dan kun je de tussenliggende periode maar het beste met een prepaid-kaart overbruggen.

Met dank aan tipgever Ronald!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorie Providers
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.