Vodafone: goedkoop roamen in 16 Europese landen met nieuwe Internet op Reis-bundels

Vodafone lanceert vandaag 'Internet op Reis', een speciale bundel waarbij je voor 5 euro per maand 1 GB dataverkeer mag verbruiken in Europese landen.

vodafone-iphoneVodafone kondigt vandaag aan dat de prijzen voor mobiel internet in 16 Europese landen omlaag gaan. Door de bundel ‘Internet op Reis’ af te sluiten betaal je nog maar 5 euro per maand om 1GB te kunnen verbruiken. Ben je maar heel kort in het buitenland en wil je alleen e-mail checken, dan is er ook een goedkopere bundel: voor 2 euro per dag mag je 35MB verbruiken. De bundels zijn ook voor zakelijke gebruikers beschikbaar. Met ‘Internet op Reis’ wordt het interessant om je iPhone mee op reis te nemen en gewoon te blijven e-mailen en twitteren.

Je krijgt online inzicht in je dataverbruik en een waarschuwing per sms als je 90% van je limiet hebt bereikt. Vodafone rekent in het persbericht voor, dat je met 35MB ongeveer 350 e-mails kunt versturen, 70 mobiele webpagina’s bezoeken of 30 foto’s uploaden. Prepaid-gebruikers kunnen een dagbundel van 2 euro afsluiten voor 20MB dataverkeer.

Belangrijke update: het aanbod van €2 per dag geldt voor alle prepaid- en postpaid-klanten met een databundel. Het aanbod van €5 per maand geldt alleen voor nieuwe Bel+SMS+Web-abonnementen vanaf €39,50. Verder geldt als voorwaarde, dat het dataverkeer uit je nationale bundel wordt gebruikt.

Dit laatste houdt dus in, dat als je een goedkoop abonnement met een datalimiet van 250MB hebt, je voor de roaming ook maar 250MB kunt verbruiken. Daarna begint de teller te lopen. Buiten de bundel betaal je €0,30 per 10MB. Verder is het zo, dat bij activeren van ‘Internet op Reis’ de EU-limiet van €50 per dag exclusief BTW automatisch wordt uitgezet. Al met al is het aanbod dus iets minder aantrekkelijk dan op het eerste gezicht lijkt.

‘Internet op Reis’ geldt in de volgende 16 Europese landen: België, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Op de website van Vodafone staat nog een andere optie voor mensen die ook buiten Europa willen reizen: voor €10 mag je een week lang internetten in 42 landen.

Jens Schulte-Bockum, CEO Vodafone Nederland:

Consumenten en zakelijke klanten maken steeds meer gebruik van e-mail, social netwerksites en apps als routeplanners en buienradar op hun smartphone. Die behoefte stopt niet ineens als ze de grens over gaan, maar angst voor hoge kosten weerhoudt klanten daar vaak nog wel van. Wij laten met deze oplossing zien dat dataverbruik op reis niet meer duur hoeft te zijn.

Let op: de informatie op de website (www.vodafone.nl/buitenland) is helaas nog niet bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2010, 12:12
Categorie Providers
Onderwerpen europa, roaming, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.