Vodafone gaat iPhone in 10 nieuwe landen verkopen

Vodafone heeft bekendgemaakt dat ze de iPhone in tien verschillende landen gaan verkopen, waaronder Australië, Italië, Portugal, Griekenland en Turkije. Nederland staat niet in de lijst.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone AustraliaVodafone Australia heeft aangekondigd dat ze de iPhone later dit jaar in Australië en negen andere landen gaan verkopen. Die andere landen zijn de Tsjechische Republiek, Egypte, Griekenland, Italië, India, Portugal, Nieuw Zeeland, Zuid Afrika en Turkije. Nederland ontbreekt in dit tamelijk willekeurig aandoende rijtje. Dat kun je als een extra aanwijzing opvatten dat T-Mobile de iPhone in Nederland gaat uitbrengen. Dat België ook niet wordt genoemd is logisch: in dat land is Vodafone niet actief als merk.

Vodafone Australië is enorm blij met de overeenkomst om de iPhone later dit jaar aan onze klanten te kunnen verkopen” zei Russell Hewitt, CEO van Vodafone Australië. “De iPhone zal de perfecte aanvulling zijn op Vodafone Australië’s mobiele telefoonaanbod.” Verdere details werden niet gegeven, bijvoorbeeld over de vraag of de overeenkomst exclusief is, wanneer de eerste toestellen beschikbaar komen en of het om het 3G-model gaat.

Er zijn aanwijzingen dat de nieuwe iPhone niet via een enkele operator wordt verkocht. Optus werd getipt als iPhone-operator in Australië, maar dit bedrijf wil niets zeggen. Gartner’s onderzoeksdirecteur Robin Simpson denkt ook dat de Vodafone-aankondiging de indruk wekt dat Apple niet langer met exclusieve overeenkomsten werkt. Als Vodafone de exclusief was gaan aanbieden, hadden ze er wel meer spektakel van gemaakt.

Het lijkt er volgens Simpson meer op dat dit een slimme pr-actie is, waarbij Vodafone de iPhone aankondigt voordat anderen dat doen. Simpson vindt het ook interessant dat dit de eerste keer is dat een iPhone-operator wereldwijd gaat. Vodafone is een van de weinige operators die wereldwijd actief is en iets aan de hoge roamingkosten zou kunnen doen. De Gartner-analist denk dat het model dat Apple tot nu toe volgde, met één mobiele operator per land, goed was om mee te beginnen zodat ze een behulpzame lokale partij meehadden. Maar financieel gezien was het geen slimme zet, denkt Simpson.

Met dank aan: Tom, Joeri, Bas, Dion en Ronald voor deze nieuwstip!

Via: Yahoo News, ZDNet

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorie Providers
Onderwerpen australie, india, italië, t-mobile, turkije, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.