Op afstand planten water geven met je iPhone

De iPhone kan veel meer dan je denkt. Iemand heeft nu een toepassing bedacht, waarbij je op afstand planten kunt watergeven met je iPhone. Het enige wat je hoeft te doen is een webpagina te openen en de iPhone te kantelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

RVS GieterWie nog denkt dat de iPhone eigenlijk maar een ‘domme’ telefoon is, zou eens naar onderstaand filmpje moeten kijken. De iPhone kan alles wat je maar wilt. Je kunt zelfs op vakantie gaan en op afstand de planten water geven. Het werkt via Mobile Safari, waarbij je de positie van het scherm moet kantelen. Een webserver detecteert deze beweging en zorgt via een Javascript-programma dat de bloemengieter op- en neerbeweegt.

En daarmee heb je ook meteen een nuttige suggestie voor je oude iPhone, voor als je straks de nieuwe 3G-versie gaat kopen. Het enige wat nu nog geregeld moet worden om lekker lang op vakantie te kunnen gaan, is het tussentijds bijvullen van de gieter via de kraan. Een variatie hierop is het vullen van de etensbak van de kat, terwijl je op vakantie bent. Het verschonen van de kattebak zul je nog steeds zelf moeten doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2008, 8:10
Categorie iOS
Onderwerp planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.