Vodafone-abonnees verslapen zich door verkeerde tijdzone

Vodafone kampt met een storing, waardoor de tijdzone van de iPhone een uur verspringt. Hierdoor werden veel iPhone-gebruikers vandaag onbedoeld een uur later wakker. Het probleem kan pas vannacht opgelost worden.

iPhone klokEen kwart van alle Vodafone-abonnees zou zijn getroffen door een opmerkelijke storing. Past jouw smartphone zijn tijd automatisch aan, dan werd de klok vannacht een uur versteld. Hierdoor gingen veel wekkers een uur te laat, waardoor abonnees zich in sommige gevallen versliepen. Dit vertelde Vodafone tegenover NU.nl. Het probleem is nog niet door Vodafone opgelost.


Ook de iPhone kan zijn tijdzone automatisch instellen. Door deze functie uit te schakelen los je het probleem op. Dit doe je door vanaf het instellingenscherm van je iPhone naar ‘Algemeen’ te gaan en ‘Stel automatisch in’ uit te zetten.

25 procent van de abonnees van Vodafone zou door het probleem zijn getroffen, mits zij de automatische tijdzone hadden ingeschakeld. Vodafone kan het probleem vannacht pas oplossen: om dit te doen moet een knooppunt in het netwerk opnieuw worden opgestart, iets dat pas na middernacht kan gebeuren in verband met de impact.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.