Visa werkt aan contactloos betalen via iPhone

Visa werkt aan een oplossing om contactloos te betalen met je iPhone. Hiervoor wordt een hoesje ontwikkeld, waar de chip en een geheugenkaartje inzit.

visa paywaveContactloos betalen houdt in dat je een pasje of sleutelhanger voor een apparaat houdt en op die manier producten afrekent. In Nederland was Easypay van Shell jarenlang misschien wel de bekendste toepassing: je houdt de sleutelhanger bij de pomp en je tankbeurt met bijbehorende kosten wordt automatisch geregistreerd. In de sleutelhanger zit een Mifare Classic-chip van NXP, dezelfde die ook in de OV-chipkaart wordt gebruikt. Visa is nu van plan om ook zo’n contactloos betaalsysteem te ontwikkelen voor de iPhone.

Het idee is dat je daarbij je iPhone voor een betaalterminal kunt houden. Het werkt met een iPhone-hoesje waarin een beveiligde geheugenkaart is verwerkt. Daarop staat Visa’s betaaloplossing Visa PayWave geïnstalleerd.

Het afrekenen gebeurt daarna via je Visa-kaart. Mocht je het contactloze betalen niet vertrouwen, dan kun je het beveiligen met een wachtwoord. Je moet je hoesje dus niet zomaar laten rondslingeren: volgens Visa moet je het hoesje behandelen alsof het een creditcard is. Hoesje kwijt? Dan meteen je bank bellen om het verlies door te geven! De eerste tests zijn voor komende zomer gepland.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2010, 18:45
Categorie Accessoires
Onderwerpen betalen, creditcard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.