Viber overgenomen door Japanse internetgigant Rakuten

Berichten- en belapp Viber is overgenomen door de Japanse internetgigant Rakuten, die ook Kobo al in handen heeft.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Viber iPhone bellen en textenHet Japanse internetbedrijf Rakuten heeft bel- en berichtenapp Viber overgenomen voor 650 miljoen euro. Dit heeft Rakuten vandaag bekendgemaakt. Viber is één van meerdere grote internetdiensten die Rakuten in korte tijd heeft overgenomen. Eerder haalde Rakuten onder andere e-booklezer Kobo in huis. Viber wordt een digitaal distributiekanaal voor alle digitale producten van Rakuten. Het is daarom aannemelijk dat de app zijn functionaliteit zal behouden en in de App Store blijft staan. Rakuten-CEO Hiroshi Mikitani is lovend over de huidige mogelijkheden van Viber.

Met de overname bevinden twee prominente berichtenapps zich opeens in hetzelfde land: ook het in Azië populaire Line zit in Japan. Viber is origineel in Israel ontwikkeld.

Viber begon als een simpele VoIP-app waarmee je andere app-gebruikers kunt bellen vanuit je databundel. De app is hierdoor een alternatief op je belbundel, maar ook op Skype en Facetime Audio. Later werd ook de mogelijkheid om tekstberichten naar elkaar te versturen toegevoegd, waarmee Viber de concurrentie is aangegaan met onder andere WhatsApp, iMessage en Line. Het is sinds de meest recente app-update mogelijk om met Viber wereldwijd te bellen naar vaste en mobiele nummers.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:25
Onderwerp viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.