Vernieuwde Midomi Ultra werkt zonder internetverbinding

Midomi heeft een grote update naar 2.0 gekregen en heet voortaan Midomi Ultra. Handig is, dat je voortaan ook zonder internetverbinding muziek kunt vastleggen om te herkennen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

midomiMidomi, de applicatie die net als Shazam muziek kan herkennen, heeft een flinke update gekregen. Vanaf nu heet de applicatie Midomi Ultra. Deze applicatie luistert naar muziek wanneer je bijvoorbeeld in een café zit of een leuk nummer op de radio hoort en graag de artiest wilt weten. Je tikt op een grote oranje knop, houdt de microfoon in de richting waar de muziek vandaan komt en binnen een paar seconden weet je niet alleen de artiest, maar ook de naam van het album en het nummer.

Update: Midomi Ultra is niet langer gratis, kost nu €2,39

Midomi heeft in vergelijking met Shazam nog wat extra’s: je kunt het nummer namelijk ook neuriën of uitspreken. Zeg je “Papa Was a Rolling Stone”, dan herkent Midomi het nummer en geeft je de mogelijkheid om naar een 30 seconden durende sample te luisteren. Vanuit de applicatie kun je het nummer ook meteen via iTunes kopen, of een gerelateerde YouTube-video bekijken.

midomi

Maar Midomi Ultra kan nog meer: songteksten opzoeken, de biografie van de artiest tonen, bladeren door foto’s van de artiest, reviews, soortgelijke artiesten, tracklijsten van albums en nog veel meer. Extra handig, is dat je Midomi ook kunt gebruiken als er geen internetverbinding is: je neemt dan gewoon een fragment van het nummer op en kunt later kijken welk nummer het was.

Midomi Ultra is een grote update, die gratis is voor bestaande gebruikers (en trouwens ook voor nieuwe gebruikers, want de applicatie is nog steeds gratis te downloaden). Verbeteringen zijn onder andere:

  • FastTag (muziekherkenning) is nu twee- tot driemaal zo snel;
  • Eenmaal tappen om FastTag te starten vanaf de openingspagina;
  • Eenmaal tappen om te zoeken op basis van gesproken of getypte tekst;
  • Verbeterde zoekresultaten met de mogelijkheid om te bookmarken, resultaten te delen, songteksten te lezen en geavanceerde artiestinformatie;
  • Nieuwe, cleane interface;
  • Muziek-opdrachten opslaan wanneer er geen internetverbinding is;

Downloaden: Midomi Ultra (gratisniet langer gratis, nu €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2009, 13:11
Categorie Apps
Onderwerpen herkenning, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.