Verlanglijstje voor de kerst: iPhone op nummer 8 in Canada

Inwoners van Canada zijn dol op dure, electronische kerstkado's. De iPhone staat op nummer 8 op hun verlanglijstje, blijkt uit onderzoek van Solutions Research Group.

Gevuld speculaas en pepernoten liggen alweer in de winkel en wij hebben de usb-kerstboom alweer uit de kast gehaald. Wat ons betreft is het niet zo’n gek moment voor Solutions Research Group om eens onderzoek te doen naar het Canadese verlanglijstje voor de kerst. Het onderzoeksbureau ondervroeg 1.000 Canadezen van 12 jaar en ouder en die bleken vooral van dure kado’s te houden.

Vergeet nieuwe sokken, overhemden en stropdassen: de Canadezen willen dure elektronica:

1. HD-tv
2. Digitale camera
3. Laptop
4. Mobiele telefoon
5. Desktop PC
6. Videocamera
7. Nintendo Wii
8. Apple iPhone
9. Blu-Ray of HD DVD
10. GPS

Je zou denken dat Solutions Research Group het onderzoek tijdens een conferentie voor techneuten heeft uitgevoerd. Maar nee: het zou toch echt de mening van normale Canadezen van 12 jaar en ouder moeten zijn, zo legt het bedrijf in een toelichting uit, al gaat het wel om mensen die online actief zijn. Het tuingereedschap dat bij offline natuurliefhebbers op het verlanglijstje staat, is daarbij nog niet meegerekend.

De iPhone is nog niet verkrijgbaar in Canada, zoals we eerder al berichtten. Rogers Wireless zou de iPhone nog vóór de kerstdagen op de markt brengen, maar een “onenigheid tussen Rogers en Apple” heeft roet in het eten gegooid. Dat zou te maken kunnen hebben met de prijs van dataverkeer in Canada. Terwijl Amerikanen voor $59 per maand een abonnement bij AT&T kunnen afsluiten, zijn de Canadezen voor een soortgelijk abonnement $295 per maand kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2007, 16:07
Categorie Achtergrond
Onderwerp abonnementen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.