Verizon iPhone blijkt in theorie geschikt voor GSM-netwerken

De Verizon iPhone blijkt een Qualcomm-chip te bevatten, die het GSM- en CDMA-netwerk aankan. Toch heeft Apple alleen voor CDMA gekozen.

qualcomm mdm6600iFixit heeft de Verizon iPhone aan een onderzoek onderworpen en kwam erachter dat het toestel eigenlijk een universeel bruikbare iPhone had kunnen zijn, geschikt om op GSM- en CDMA-netwerken te gebruiken. De chip die erin zit, blijkt namelijk de Qualcomm MDM6600 die ook al in toestellen zoals de Droid Pro wordt gebruikt. Dat toestel is voorzien van een antennechip die beide netwerksoorten aankan: GSM en CDMA. Als Apple een simkaartslot en een tweede antenne in de Verizon iPhone had ingebouwd, hadden de kopers daar profijt van gehad.

De iPhone is dan overal ter wereld te gebruiken en ze zouden makkelijk kunnen switchen tussen de netwerken van AT&T en Verizon. Het CDMA-netwerk van Verizon is in de ogen van veel consumenten weliswaar betrouwbaarder, maar het is ook trager dan het netwerk van AT&T. Het netwerk van AT&T kent echter weer andere uitdagingen: de verbinding wil nog wel eens wegvallen en de dekking is niet altijd naar optimaal.

Toch heeft Apple er bij de Verizon iPhone voor gekozen om alleen de CDMA-functies van de genoemde Qualcomm-chip te activeren. Met een softwarehack is de GSM-functie ook niet zomaar te activeren. Voor het GSM-netwerk is namelijk een simkaartslot en een GSM-antenne nodig en die heeft Apple achterwege gelaten. Volgens iFixit was het bij de huidige uitvoering van de iPhone 4 waarschijnlijk niet haalbaar om een tweede antenne in het apparaat te verwerken. Misschien wordt dat bij de iPhone 5 opgelost en wordt de iPhone een echte wereldtelefoon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2011, 9:16
Categorie iDevices
Onderwerpen ifixit, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.