FlyOver Detroit

Utrecht en Antwerpen nu met Flyover in Apple Maps

Utrecht heeft Flyover-weergave gekregen in Apple Maps. Ook de Belgische stad Antwerpen staat nu in Flyover op de Apple Kaarten-app, zodat je rond gebouwen kunt vliegen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Utrecht in 3D.
Apple heeft een tweede Nederlandse regio toegevoegd aan Flyover-weergave van Apple Maps. Na Rotterdam en omgeving is nu ook Utrecht en omgeving toegevoegd. Bovendien is de Belgische stad Antwerpen nu als Flyover te bekijken in Apple Kaarten.

Utrecht Flyover met IJsselstein, Nieuwegein en meer

Utrecht en vele aangrenzende steden en dorpen zijn dankzij de update nu volledig als Flyover te bekijken. De echte trekpleister is natuurlijk de Domtoren. Ook Utrecht Centraal Station en de Jaarbeurshallen zijn in 3D te aanschouwen, inclusief bouwwerken.

Utrecht in 3D.

Naast Utrecht gaat het ook om IJsselstein, Nieuwegein, Maarssen, De Meern, Houten, Vianen, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Breukelen (zie onderstaande foto met Nyenrode Business University) en een deel van Bunnik. De Bilt, waar het KNMI gevestigd is, is voor een deel in de Flyover te zien.

Breukelen in 3D.

In ons dossier Apple Maps vind je een volledige lijst van Nederlandse Flyover-steden.

Antwerpen Flyover, stad en haven

In België werd eerder al Brussel als Flyover-stad toegevoegd. Vanaf nu kunnen Antwerpenaren ook hun huis driedimensionaal op de satellietbeelden bekijken, dankzij de toevoeging van Flyover. Antwerpen en de omringende steden en dorpen zijn in Flyover te bekijken, zowel op de iPhone, iPad en de Mac door naar de satellietweergave op de kaart te gaan. In de genoemde steden zijn nog geen gewone 3D-kaarten te zien, dus waarbij je ‘blokkendozen’ op de kaart ziet bij het navigeren.

In ons dossier Apple Maps vind je een lijst met alle Belgische Flyover-steden.

Antwerpen Flyover

Nog meer Flyover-steden

Naast Utrecht en Antwerpen heeft Apple nog 9 andere Flyover-locaties toegevoegd aan Apple Maps op OS X en iOS, zo is te achterhalen via de lijst van Apple.

Dit is de lijst van steden en gebieden die nu zijn toegevoegd:

 • Utrecht, Nederland
 • Antwerpen, België
 • Monument Valley, Arizona (VS)
 • Detroit, Michigan (VS, zie foto hieronder)
 • Pittsburgh, Pennsylvania (VS)
 • Pensacola, Florida (VS)
 • Mazatlán, Mexico
 • Annecy, Frankrijk
 • Gorges de l’Ardèche, Frankrijk
 • Münster, Duitsland
 • Pamplona, Spanje

FlyOver Detroit

Flyover werd in 2012 aangekondigd en is de afgelopen drie jaar gaandeweg uitgebreid. De lijst is inmiddels al behoorlijk lang, al valt het aantal Belgische en Nederlandse steden nog wat tegen. In België kun je nu twee Belgische steden in FlyOver bekijken, terwijl bij de Nederlandse Flyover-steden alleen Rotterdam en Utrecht op deze manier te bekijken zijn.

Eerder dit jaar voegde Apple ook animaties toe aan de Flyover-functie. Zo kun je in Londen het grote reuzenrad zien ronddraaien, terwijl je er overheen vliegt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2016, 12:15
Categorie Apple
Onderwerp flyover

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.