Updates voor TomTom-apps verhelpen crashes

De TomTom-apps zijn vernieuwd en rekenen af met de crashes op iPhone en iPad. De update is er voor TomTom Europa, West-Europa en Benelux.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TomTom West_Europa iOS 7 uiterlijkDe iPhone- en iPad-apps van TomTom mogen niet meer vastlopen. De navigatieapps kregen zojuist een update die moet afrekenen met de crashes waar veel gebruikers de afgelopen updates last van hadden. Zowel TomTom Benelux, TomTom West-Europa als TomTom Europa kregen de update. De nieuwste versie levert ook vernieuwd kaartmateriaal aan, wat handig getimed is zo vlak voor de zomervakantie. Ook het eerder aangekondigde herontwerp kan wel eens binnen handbereik zijn.


Slecht nieuws is er wel voor iPhone 3GS-bezitters. Voor wie nog een oude iPhone 3GS of een iPod touch van de 4de generatie heeft, is dit de laatste update van de applicatie. Het lijkt erop dat de volgende update van TomTom een grotere zal zijn. Mogelijk heeft die het redesign waar al veel langer berichten over de rondte doen. In december vorig jaar kregen de TomTom-apps nog wel een strakker en vooral overzichtelijker iOS 7-uiterlijk, maar de minimum systeemvereiste bleef iOS 5.0. Dat zal de komende update dus veranderen.

Volgens TomTom wordt elk kwartaal ongeveer 15 procent van wegennet aangepast. Dat zorgt ervoor dat de Nederlandse navigatiefabrikant de apps regelmatig voorziet van een update. Omdat TomTom vanaf de installatie meteen alle kaarten offline opslaat op de iPhone en iPad, heb je veel ruimte nodig om te applicatie te kunnen installeren en te updaten. Daarna moeten de vastlopers ditmaal dus wel verholpen zijn.

De updates staan net in de App Store. Het kan even duren voordat je ziet.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 juli 2014 om 16:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.