Update redsn0w en sn0wbreeze: tethered jailbreak iOS 5 op Windows

De jailbreaktools redsn0w en sn0wbreeze hebben een update gehad zodat het jailbreaken van iOS 5 beta 1 nu ook mogelijk is voor gebruikers van Windows.

Jailbreak iOS 5 beta 1De jailbreaktools redsn0w en sn0wbreeze hebben een update gehad naar versie 0.9.8 beta 1 en 2.8 beta 1, waardoor iOS 5 nu ook door gebruikers van Windows te jailbreaken is. Beide jailbreaktools zijn geschikt voor gebruik op de iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4 generatie iPod touch en de originele iPad in combinatie met iOS 5 beta 1. De update van de jailbreaktools is bedoeld voor ontwikkelaars van software voor Cydia, zodat zij hun software geschikt kunnen maken voor iOS 5. Ook TinyUmbrella heeft een update gehad naar versie 5, waardoor iedereen de per toestel en firmware unieke handtekening (SHSHs) van iOS 5 beta 1 op kan slaan.

sn0wbreeze 2.8 beta 1

Het belangrijkste verschil tussen redsn0w en sn0wbreeze is dat je bij sn0wbreeze (net zoals bij PwnageTool op de Mac) eerst zelf een firmwarebestand samenstelt, waarmee je jouw iPhone, iPod touch of iPad in één keer kunt herstellen naar iOS 5 beta 1 inclusief een jailbreak. Als je op dit moment iOS 5 beta 1 al op één van de genoemde iDevice hebt staan, dan kun je direct een jailbreak uitvoeren met behulp van redsn0w. Beide jailbreaktools leveren een tethered jailbreak van iOS 5 beta 1 op, wat betekent dat je telkens redsn0w of iBooty (in het geval van een jailbreak via sn0wbreeze) moet gebruiken wanneer je jouw iDevice opnieuw op wilt starten.

redsn0w 0.9.8b1De jailbreaktools zijn niet geschikt voor gebruikers die afhankelijk zijn van een onofficiële softwarematige unlock van hun iPhone, omdat de baseband van het toestel een update zal ontvangen bij het herstellen naar iOS 5 beta 1, tenzij je gebruik maakt van een iPhone 3GS met baseband 06.15.00. De jailbreak van de komende beta’s van iOS 5 zal waarschijnlijk ook mogelijk zijn met redsn0w 0.9.8b1, door tijdens het uitvoeren van de jailbreak redsn0w opnieuw te wijzen naar het firmwarebestand van iOS 5 beta 1.

Bij het uitvoeren van een tethered boot met redsn0w kun je overigens ook gebruik maken van de volgende geavanceerde opties:
Geavanceerde opties redsn0w 0.9.8b1

Redsn0w 0.9.8b1 is voor Mac OS X en Windows te downloaden op de website van het iPhone Dev Team. Sn0wbreeze 2.8 beta 1 is voor Windows te downloaden op de website van iH8sn0w. TinyUmbrella 5.00.00 is te downloaden op de website The Firmware Umbrella.
Voor hulp bij het gebruik van redsn0w en sn0wbreeze kun je terecht op ons jailbreak-forum. Het is op het iCulture forum niet toegestaan om de firmware van iOS 5 Beta te delen of naar downloadlinks van deze beta-firmware te vragen. Daarnaast staan wij ook niet toe dat er verzoeken tot UDID-registratie worden gedaan om de iOS 5 Beta-firmware te bemachtigen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 17:19
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, sn0wbreeze, tethering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.