Upcoming: ‘Nederlandse BuzzFeed’ vernieuwd op iPhone

Upcoming, het Nederlandse antwoord op BuzzFeed, heeft haar iPhone-app vol lollige lijstjes en kattenplaatjes vernieuwd en verbeterd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Upcoming iPhone-app vernieuwdDe wereld heeft BuzzFeed en Nederland heeft zijn eigen, Nederlandstalige alternatief voor wie op zoek is naar snelle lijsten vol vermakelijke plaatjes. Bij de release in mei vorig jaar noemden we Upcoming ‘de grappigste Nederlandse iPhone-app sinds Dumpert’ en die app is nu voorzien van versie 2.0. Upcoming heeft een strakgetrokken uiterlijk en categoriseert de berichten op een nieuwe manier.

Kijk voor het eerst naar het nieuwe logo van Upcoming bovenaan elke indexpagina in de app en hij ziet er wat doorsnee uit. Maar leg hem naast de oudere en je ziet dat ie in ieder geval een stuk prominenter en stoerder is. Hij geeft smoel aan de vernieuwde applicatie die verder vooral opvalt door de nieuwe onderverdeling van de tabbladen. Eerst was er een onderscheid tussen Upcoming, Trending in NL en Trending Video. Dat is op de schop gegaan.

Upcoming voorpagina iPhone Upcoming Nederlandse BuzzFeed iPhone

In plaats daarvan kom je binnen op de pagina ‘Nieuw’ met alleen de meest actuele berichten en is Trending in NL de derde pagina geworden, waarin je weer de tabbladen Nieuws en Video’s tot je beschikking hebt. De middelste pagina, daar gebeurt het nieuws. Daar vind je Toppers. De verhalen die zich al bewezen hebben en onnoemelijk vaak zijn gedeeld. ’14 Katten met een serieus springprobleem’, ’10 Tips voor mensen die altijd alles kwijt zijn’ en ’17 Prachtige foto’s waar je even heel stil van wordt’. Dat zijn een paar van de berichten die nú Toppers zijn, maar met tabbladen bovenin bekijk je ook de grootste klappers van de afgelopen maand en aller tijden op de site.

Upcoming is een reactie van uitgever TMG op het wereldwijde succes van BuzzFeed, de toonaangevende website als het aankomt op lollige lijstjes en andere luchtige afleiding van je werk. Upcoming blinkt eveneens uit in artikelkoppen en plaatjes waar je maar op blijft drukken, maar is gelukkig minder schreeuwerig dan de iPhone-app van BuzzFeed, waarin elk verhaal met een flinke afbeelding wordt getoond op overzichtspagina’s.

Downloaden: Upcoming (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:31
Categorie Uncategorized
Onderwerpen humor, telegraaf

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.