T-Mobile: ‘Nederlanders minder bang voor roamingkosten’

Abonnees van T-Mobile hebben tot 70 procent meer in het buitenland mobiel internet gebruikt, aldus een persbericht van de provider.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Roaming plaatjeHet gebruik van mobiel internet is in het afgelopen jaar met 70 procent gestegen. Dit stelt T-Mobile in een persbericht over een eigen onderzoek. De provider wijst naar het Travel & Surf-abonnement als oorzaak voor de toename in mobiel internetgebruik in het buitenland, maar wij denken dat iets anders een nog grotere rol speelt: sinds juli 2013 zijn de maximumtarieven voor roamen binnen Europa sterk verlaagd. Sindsdien kunnen providers maximaal 54 eurocent per MB vragen in het buitenland.

Internetten in het buitenland was in jaren daarvoor vrij duur. Providers moeten je in verbinding brengen met buitenlandse operators door te roamen, waarna de gemaakte kosten op je eigen rekening komen te staan. Operators bieden al langer abonnementen aan met een internetbundel voor het buitenland, maar dat kon ook aardig wat kosten. Sinds de invoering van de nieuwe, maximale roamingtarieven zijn de prijzen voor internetten in het buitenland verlaagd. T-Mobile benadrukt dat een internetbundel bij de provider op het moment goedkoper is dan de maximale mb-prijs. Bij een instapbundel betaal je bijvoorbeeld 19,5 cent per mb.

De internetkosten in het buitenland moeten over de jaren nog meer worden verlaagd: in 2014 wordt het maximumtarief verlaagd naar 20 cent per MB. Eurocommissaris Neelie Kroes wil de roamingtarieven binnen Europa uiteindelijk zelfs helemaal afschaffen, wat betekent dat je standaardbundels overal binnen de Europese Unie geldig zijn.

Lees ook: Internet in het buitenland – alle roamingtarieven in een overzicht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2014, 16:33
Categorie Providers
Onderwerpen roaming, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.