Untethered jailbreak pod2g geschikt voor iOS 5.0.1 (jailbreak)

Jailbreaker Pod2g schrijft er in geslaagd te zijn iOS 5.0.1 untethered te jailbreaken. Het zou voor iPhone 4-gebruikers daarom veilig zijn om naar deze laatste versie te updaten.

pod2gAfgelopen vrijdag liet @pod2g via Twitter nog een video zien van een untethered jailbreak voor iOS 5. Inmiddels heeft de jailbreaker bevestigt dat hij ook iOS 5.0.1 untethered heeft weten te jailbreaken op de iPhone 4. Het is volgens hem daarom veilig om te upgraden naar de laatste versie van iOS met de iPhone 4, mocht je geïnteresseerd zijn in de untethered jailbreak.

Een untethered jailbreak voor iOS 5.0.1 is opmerkelijk. Eerder werd bekend dat in iOS 5.0.1 een groot beveiligingsgat was gedicht. Hierdoor werd het een stuk lastiger om de jailbreak te realiseren. @pod2g raadde om die reden gebruikers eerder af om te upgraden naar iOS 5.0.1.

Pod2g iOS 5.0.1 untethered jailbreak

Gebruik je een softwarematige unlock om je iPhone simlockvrij te maken, dan raadt pod2g het alsnog af om via iTunes of OTA-updates iOS 5.0.1 te installeren, omdat daarbij de baseband (modemfirmware) van je toestel ook een update zal ontvangen. Gebruikers die wel kunnen updaten wordt aangeraden voor én na het updaten naar iOS 5.0.1 gebruik te maken van iFaith om SHSH blobs op te slaan.

Pod2g is er nog niet in geslaagd om iOS 5.0.1 werkende te krijgen op de iPhone 4S en iPad 2. Hoewel het mogelijk lastiger is om dit te realiseren, kan hij hier geen verdere uitspraak over maken: op het moment heeft hij geen van de iDevices om mee te testen. Wel schrijft hij op Twitter te kijken naar beide apparaten zodra zijn untethered jailbreak op oudere iPhones en iPads werkt.

Met support-vragen kun je zoals gewoonlijk terecht op ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 10:01
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak, pod2g, untethered

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.