Unclutter 2.0 voor Mac: nieuw uiterlijk, meer functies

Unclutter is een tool waarmee je snel bestanden, notities en gekopieerde teksten kunt parkeren. Met het nieuwe uiterlijk is Unclutter klaar voor de nieuwste versies van OS X.

Unclutter is een Mac-applicatie waarmee je voorkomt dat je bureaublad rommelig wordt. Met deze app kun je notities, bestanden en gekopieerde teksten even wegzetten, zonder dat ze storend in beeld staan. De app is regelmatig in iCulture Deals te vinden, dus wellicht heb je Unclutter al eens gedownload, maar weet je nog niet goed wat je ermee moet doen. Komt goed uit, dan leggen we het meteen even uit.


unclutter-mac-nieuw

Unclutter is in feite een 3-in-1 hulpje voor je klemboard, notities en bestanden. Beweeg je muis naar de bovenkant van het scherm, veeg naar beneden en Unclutter komt in beeld. Je ziet de drie secties voor klembord, notities en bestanden meteen in beeld. Alle recent gekopieerde teksten zijn te zien en je hebt een vakje om bestanden even tijdelijk neer te zetten. Dit kunnen bijvoorbeeld de documenten zijn waar je vandaag aan wilt werken.

Unclutter: altijd een opgeruimd bureaublad

Moet je snel een notitie maken, dan pak je geen geel plakblaadje, maar noteer je het in het notitieblok van Unclutter. Simpel, maar erg handig. Het enige nadeel was dat de app nog wel wat ruwe kantjes had. Niet alles was even mooi en strak ontworpen, maar in Unclutter 2.0 is dat verbeterd.

De nieuwste versie van Unclutter heeft een beter uiterlijk gekregen, zodat de app nog prettiger in gebruik is. De app is ook sneller en gemakkelijker in gebruik, maar de basis is nog steeds hetzelfde gebleven: beweeg je muis richting de menubalk en Unclutter verschijnt in beeld. Je kunt de drie panelen nu in grootte wijzigen, er zijn snelkoppelingen via het toetsenbord en er is synchronisatie met Dropbox toegevoegd. Ook kun je bepaalde functies verbergen, als je ze niet gebruikt. Er wordt nog gewerkt aan een donker thema.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 juli 2015 om 11:00
Onderwerp
Categorie
Mac en macOS

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.