iCulture iKids logo

iKids week 29: Minion Rush, Train Builder en meer

In deze iKids gaan we rekenen met UP Keer en UP Delen, rennen we met Minions in Minion Rush en tuffen we rond met zelfgemaakte treinen in Train Builder.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Dit is een goede week voor kinderen die moeilijk kunnen stilzitten. In Minion Rush kunnen ze vermomd als een Minion door decors van de films sprinten en in Train Builder bouwen ze een eigen trein om naar hartelust mee rond te toeren. Lekker wild spelen is natuurlijk fijn, maar daarnaast bespreken we dit keer ook een nuttige app. In januari van dit jaar bracht een Nederlandse ontwikkelaar UP Plus Min uit, een degelijke maar frisse reken-applicatie die – zoals de naam al weggeeft – om optellen en aftrekken draait. Deze week verschenen twee vervolg-apps in de App Store: UP Delen en UP Keer. Wij namen alvast de proef op de som.

UP Keer en Up Delen

In deze twee nieuwe Nederlandse reken-apps kunnen kinderen oefenen met delen door en vermenigvuldigen. Ze starten door hun eigen naam en leeftijd in te vullen en een avatar te maken, om daarna te kiezen uit 1, 2 of 5 minuten. Dat is de tijd waarbinnen je moet proberen om zoveel mogelijk sommen te beantwoorden; je bepaalt dus eigenlijk jouw eigen race tegen de klok. Wanneer het spel begint verschijnen alle sommen in transparante panelen op het scherm, wat het geheel een frisse uitstraling geeft. Naast tijd is er ook een ander competititie-element: alle highscores worden nauwkeurig bijgehouden en kinderen kunnen het tegen vriendjes en vriendinnetje opnemen. Wellicht vormt die functie nét het laatste zetje om ook buiten schooltijd eens aan het rekenen te slaan.

Up Keer

Train builder

In deze vrolijke applicatie kunnen de allerkleinsten door allerlei werelden rondrijden in een treintje dat ze zelf mogen samenstellen. Nadat ze hun favoriete locomotief hebben gekozen kunnen ze drie verschillende wagons er achter hangen, allemaal met een verschillende lading, om daarna een wereld te kiezen om doorheen te tuffen. Onderweg zijn er meer dan genoeg animaties om je mee te vermaken: prik ballonnen door, speel met dolfijnen of duw strandballen vooruit. In de gratis versie zijn de zee en het bos beschikbaar en heb je de keuze uit twee locomotieven, die respectievelijk steen en kolen of graan en maïs vervoeren. Via een in-app aankoop kun je het spel uitbreiden naar zes werelden en zes locomotieven, waaronder eentje die auto’s en eentje die exotische circusdieren voorttrekt. Ietwat slordig: de prijs van deze in-app aankoop staat nergens vermeld.

Train Builder

Verschrikkelijke ikke: Minion Rush

Minion Rush Na het succes van Verschrikkelijk Ikke en de vervolgfilms zijn de gele pilvormige figuurtjes die Minions heten bijna niet meer weg te denken. Ze staan op posters en stickers en zijn natuurlijk ook in de App Store terug te vinden. In het gratis renspel Minion Rush moeten kinderen van 9 jaar en ouder zich een weg zien te banen langs de gekste obstakels, om zo in honderd levels allerlei exotisch fruit te verzamelen. Al rennende kom je herkenbare locaties én slechterikken uit de films tegen, zoals Vector en El Macho. De fraai geanimeerde app is een creatie van Gameloft – bekend van onder andere Spiderman, Batman en Ice Age – en heeft net als hun andere applicaties behoorlijk wat in-app aankopen. Daarvoor moeten kinderen echter wel het wachtwoord van het Apple ID hebben (mits je die beveiliging hebt geactiveerd). Al die betaalde extra’s zijn in elk geval geen reden om Minion Rush links te laten liggen: ook zonder geld te betalen kun je dit geestige spel uitspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:55
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.