Update van redsn0w naar 0.9.6rc10 en sn0wbreeze naar 2.5.1 (jailbreak)

De jailbreaktools redsn0w en sn0wbreeze hebben een update gehad naar versie 0.9.6rc10 en 2.5.1. De update maakt onder andere het gebruik van geanimeerde bootlogo's weer mogelijk.

Geanimeerd bootlogoDe jailbreaktools redsn0w en sn0wbreeze die geschikt zijn om iOS 4.3.1 untethered te jailbreaken hebben allebei een update gehad. Beide jailbreaktools ondersteunen na de updates onder andere de mogelijkheid om weer geanimeerde bootlogo’s te gebruiken. Daarnaast lost rc10 van redsn0w een probleem op waarbij er in bepaalde gevallen opties bij het uitvoeren van de jailbreak verschenen die niet geschikt waren voor de aangesloten iDevice.


De twee jailbreaktools hebben allebei een andere insteek: redsn0w 0.9.6rc10 is ervoor bedoeld als je al op iOS 4.3.1 zit en met sn0wbreeze 2.5.1 kun je (net als bij PwnageTool 4.3) een custom firmware maken waarmee je naar iOS 4.3.1 kunt updaten zonder je baseband (modemfirmware) te updaten. Het behouden van je huidige basebandversie is met name interessant voor gebruikers die hun iPhone willen (kunnen) unlocken. Je kunt redsn0w ook opnieuw gebruiken als je al een jailbreak uit hebt gevoerd op iOS 4.3.1, maar je moet dan Install Cydia deselecteren. Als je gebruik maakt van sn0wbreeze kun je ook de multitasking gestures inschakelen. Gebruikers van redsn0w en PwnageTool kunnen dat ook handmatig doen.

Andere verbeteringen van sn0wbreeze 2.5.1 ten opzichte van versie 2.5 zijn dat Cydia 1.1.1 nu standaard wordt geïnstalleerd, dat iPhone 3GS gebruikers nu de 06.15.00 baseband kunnen flashen om deze te unlocken (ten koste van je GPS), de toevoeging van afc2 om het bestandssysteem te kunnen benaderen, volledige ondersteuning voor de 2e generatie Apple TV inclusief DFU-instructies, een oplossing voor problemen die ontstonden met Youtube op gehacktiveerde iDevices en een oplossing van error 37 voor gebruikers met een iPhone 3GS met de oude bootrom.

Je kunt redsn0w 0.9.6rc10 downloaden van de website van het iPhone Dev Team en sn0wbreeze 2.5.1 van de website van iH8sn0w. Een uitgebreide handleiding voor het gebruik van redsn0w 0.9.6 (en PwnageTool 4.3) kun je vinden in de handleiding: Jailbreaken voor dummies: iPhone, iPod touch en iPad op iOS 4.3.1
De jailbreaktools zijn geschikt voor de iPhone 3GS, de iPhone 4, de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPad en 2e generatie Apple TV. Voor hulp bij het jailbreaken van je iDevice kun je terecht op ons jailbreak-forum.

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.