iPhone met iOS 9

Tweede (publieke) beta van iOS 9.2 nu beschikbaar voor testers

Apple heeft vanavond de tweede beta van iOS 9.2 gelanceerd. Deze tweede beta verbetert enkele functies die in de eerste beta werden toegevoegd en is nu beschikbaar voor ontwikkelaars.

ios 9 logoApple heeft vandaag de tweede beta van iOS 9.2 voor ontwikkelaars beschikbaar gesteld. De eerste beta van iOS 9.2 verscheen op 27 oktober 2015. In deze tweede beta verbetert Apple de functies die in de eerste beta werden geïntroduceerd. Vandaag verschenen ook de tweede beta van OS X 10.11.2 en de eerste beta van tvOS 9.1.

Update 4 november: er is nu ook een tweede publieke beta van iOS 9.2 beschikbaar, bedoeld voor gewone testers.

iOS 9.2: Verbeteringen in Safari View Controller en Muziek-app

Sinds iOS 9 kunnen appmakers gebruikmaken van de Safari View Controller. Dat wil zeggen dat links die in apps geopend worden, gebruik kunnen maken van een ingebouwde webbrowser die gebaseerd is op Safari en daardoor ook gebruik kan maken van enkele Safari-functies. In iOS 9.2 is deze Safari View Controller verbeterd, want deze weergave maakt nu ook gebruik van extensies van andere apps in het Deel-menu.

Een andere verbetering is te vinden in de Muziek-app. Naast een nummer wordt nu duidelijker weergegeven of een nummer lokaal op de iPhone of iPad opgeslagen is. Als je zo’n nummer verwijdert, krijg je nu de keuze of je deze alleen lokaal of ook uit Mijn Muziek wil verwijderen.

Updaten naar iOS 9.2 Beta 2

Heb je een eerdere iOS 9.2 beta geïnstalleerd? Dan kun je meteen upgraden naar iOS 9.2 beta 2 vanuit de iOS-instellingen. Dit doe je bij Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je nog op een eerdere iOS-versie, dan moet je de beta downloaden via Apple’s ontwikkelaarswebsite. Hiervoor moet je toestel bij een ontwikkelaarsaccount geregistreerd staan. Je installeert de beta dan vanuit iTunes.

iOS 9.2 beta 2 is op het moment van schrijven nog maar net verschenen. Zie je de update nog niet? Probeer het dan later vandaag nog eens.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 04 november: Ook de publieke betaversie van iOS 9.2 beta 2 is nu beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 19:01
Categorie iOS
Onderwerpen ios 9, ios 9.2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.