iOS-app DrawQuest sluit servers na beveiligingslek

De makers van iOS-app DrawQuest sluiten de servers nadat een gebruiker mogelijk alle gebruikersgegevens heeft gestolen.

DrawQuest sad iconDe makers van iOS-app DrawQuest hebben besloten per direct te stoppen met ondersteuning voor de tekendienst, nadat één van de gebruikers via een Amazon-serveraccount alle servers is binnengedrongen. Deze gebruiker heeft vermoedelijk de servers gebruikt om Bitcoins of een andere internetvaluta te ‘minen’, en had daarbij toegang tot alle e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en andere informatie van app-gebruikers. De makers raden daarom aan om de wachtwoorden van e-mailaccounts en diensten gekoppeld aan DrawQuest daarom meteen te veranderen.


Begin dit jaar werd al aangekondigd dat iOS-app DrawQuest ermee ging stoppen. De applicatie verdween uit de App Store, maar de bijbehorende servers bleven in de lucht zodat bestaande app-gebruikers ongehinderd door konden tekenen. Na het beveiligingslek is ervoor gekozen om de stekker er definitief uit te trekken. DrawQuest heeft niet langer medewerkers die het beveiligingsprobleem kunnen oplossen, waardoor het niet mogelijk is de servers goed te blijven ondersteunen. In een bericht aan gebruikers biedt het team zijn excuses aan voor de beveiligingsproblemen die hebben geleid tot het uitlekken van gebruikersgegevens:

Dit is een erg vervelend einde voor zo’n lange reis. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe gesloopt, beschaamd en berouwvol ons team is. Hoewel al onze voormalige medewerkers inmiddels bij andere bedrijven werken, durven we wel te zeggen dat DrawQuest en de community zeer belangrijk voor ons zijn.

DrawQuest was de iOS-app van Chris Poole, oprichter van de beruchte website 4chan met meer dan 7 miljoen bezoekers per dag. In de applicatie kreeg je iedere dag de opdracht om iets te tekenen. Dat bleken ook genoeg mensen te doen: begin dit jaar bleek dat 25.000 mensen de app nog iedere dag opstartten. Volgens Poole was er alleen niks met DrawQuest te verdienen, waardoor het niet mogelijk was de app in de lucht te houden.

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 mei 2014 om 15:25
Categorie
Achtergrond

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.