Trend Micro brengt veilige webbrowser Smart Surfing uit

Trend Micro heeft een veilige browser voor de iPhone gelanceerd. Met Smart Surfing voorkom je dat je op gevaarlijke websites komt, waar phishing en pharming op je wachten.

iphone smart surfingAls antivirusbedrijf kun je met de iPhone nog niet zoveel. Vandaar dat Trend Micro het over een andere boeg gooit: veilig internetten op de iPhone. Via de App Store kun je de applicatie Trend Smart Surfing installeren, een beveiligde browser waarmee je beschermd wordt tegen cybercriminelen die je wachtwoorden, financiële informatie en persoonlijke gegevens willen stelen. Eigenlijk komt Trend Micro nog net op tijd met deze applicatie, want anti-phishingmaatregelen zullen in iPhone OS 3.0 al standaard aanwezig zijn. Toch kan het voor mensen die wat extra veiligheid zoeken geen kwaad om nu alvast Smart Surfing te gaan gebruiken: het is gratis en maakt de kans in ieder geval kleiner dat je op gevaarlijke websites komt.

Smart Surfing maakt gebruik van de Web Reputation-technologie van het bedrijf. Als je een kwaadaardige URL probeert te openen blokkeert de applicatie de toegang. Bij het uitvoeren van zoekopdrachten krijg je aan de hand van kleurcodes te zien welke zoekresultaten onveilig zijn. Je kunt zelf de sterkte van de beveiliging en de hoeveelheid waarschuwingen instellen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen sites met een goede reputatie door te laten, of alleen sites met een slechte reputatie te blokkeren.

De webbrowser van Trend Micro kan meerdere tabbladen openen en is zowel in portret- en landschapsweergave te gebruiken.

Meer info: Smart Surfing (gratis)
Installeren: Trend Micro Smart Surfing (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2009, 11:25
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, phishing, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.