‘TPK start productie iWatch-schermen in tweede helft 2014’

De productie van iWatch-schermen start in de tweede helft van 2014 bij fabrikant TPK, aldus bronnen van China Times.

iWatch Todd HamiltonApple’s iWatch zal flexibele AMOLED-schermen van Taiwanese fabrikant TPK bevatten, aldus bronnen van China Times. TPK zou in de tweede helft van 2014 beginnen met de productie van de iWatch-schermen. Volgens de geruchten zal het scherm gebruikmaken van zilveren nanowires, waardoor het touchscreen makkelijker kan worden gebogen. Dat lijkt ideaal voor een horloge dat om de rondingen van je pols moet hangen. De touchpanelen in huidige aanraakschermen zijn te fragiel om te verbuigen.


Het flexibele iWatch-scherm wordt verwerkt in een gebogen, glazen oppervlak. TPK zou genoeg capaciteit hebben om twee miljoen schermen per maand te produceren vanaf april dit jaar. Het is uiteraard nog de vraag of alleen TPK bij de iWatch-productie verwikkeld is: Apple maakt vaak afspraken met meerdere fabrikanten, om zo mogelijke tekorten te voorkomen. Eerdere geruchten wezen al op een iWatch met een LG-scherm.

De productiestart in de tweede helft van 2014 wijst er op dat het horloge op zijn vroegst in het najaar van 2014 op de markt komt.

We lezen al lange tijd over Apple’s mogelijke iWatch. De afgelopen maanden lijkt Apple steeds meer serieuze stappen te maken om het horloge op de markt te brengen: er worden steeds meer experts op het gebied van fitness en gezondheid door Apple in huis gehaald. De iWatch zou dan ook je gezondheid in detail kunnen bijhouden, om de gemeten gegevens op je iPhone in de Healthbook-app te tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2014, 15:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch
17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.