Top 10 bijnamen voor de iPhone

Het Gadget Lab van Wired heeft een top 10 gemaakt van favoriete bijnamen voor de iPhone. Gek genoeg komt de veelgebruikte bijnaam Jesusphone niet in het lijstje voor.

iPhoneHet afgelopen jaar was de iPhone een van de meestbesproken onderwerpen. Zelfs in de VS, waar de Apple-telefoon gemakkelijk verkrijgbaar is, blijken mensen nog steeds spullen uit handen te laten vallen en met open mond gefascineerd toe te kijken zodra je een iPhone tevoorschijn haalt. Amerikanen hebben ook nog een andere gewoonte: ze verzinnen graag bijnamen. Het Gadget Lab van Wired heeft een top 10 gemaakt van bijnamen die voor de iPhone worden gebruikt. Gek genoeg staat Jesusphone niet in het lijstje en ook ‘de beste uitvinding sinds gesneden brood’ ontbreekt.


De top 10 volgens het Wired Gadget Lab:

1. Stupendabrick
2. Love Slab
3. The Device That Rules Our Waking Hours and Sneaks Unbidden Into Our Dreams
4. My Precious
5. MeinGottinHimmelphone (during the brief German heyday of the unlocked iPhone)
6. Überphone
7. Alphaomegabrick
8. Jehovaphone
9. Ba’albrick (referring to the Babylonian deity, for you humanities dropouts)
10. The most desired and revolutionary consumer object since the invention of Tupperware

Flauw? Toch wel een beetje. De enige die er wat ons betreft mee doorkan is überphone en een andere uitdrukking die de Duitsers graag gebruiken: das Kult-Handy. Maar om nu te zeggen dat de Duitsers meer humor heben dan de Amerikanen, dat gaat ook net wat te ver.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 december 2007 om 12:07
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.