iPhone krijgt beveiligde VPN-verbinding met Astaro

Astaro heeft de Astaro Security Gateway VPN aangepast voor de iPhone. Je kunt hiermee vanaf de iPhone beveiligde toegang tot een netwerk tot stand brengen en voor thuisgebruik is de software nog gratis ook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Astaro VPN voor iPhoneAstaro Corporation breidt z’n aanbod uit met een VPN-oplossing voor de iPhone. Daarmee kun je beveiligd verbinding maken met een netwerk, maar dan moet je wel in bezit zijn van Astaro’s Security Gateway. Dat klinkt alsof het niet voor iedereen is weggelegd, maar gelukkig biedt het bedrijf een gratis licentie voor thuisgebruikers, die daarmee maximaal 10 IP-adressen kunnen beveiligen. Bedrijven moeten ervoor betalen.

Volgens Astaro kost het maar een paar kliks om een VPN-verbinding tot stand te brengen. Gert Hansen, chief security architect en mede-oprichter van Astaro, is zelf iPhone-gebruiker. Hij zegt dat het extreem makkelijk is gemaakt om toegang te krijgen tot een netwerk, dat met Astaro Security Gateway wordt beveiligd. Daardoor zou de iPhone eindelijk een echt businesstool kunnen worden. Het bedrijf heeft een configuratiegids met stap-voor-stap-instructies uitgebracht, die beschrijft hoe je de iPhone en Astaro Security Gateway VPN moet instellen. Handleiding en software kun je gratis downloaden van de webstie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2012, 16:16
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.