Fiery Ferret leert nieuwe ontwikkelaars de kneepjes van het vak met Rebound 1.0

Rebound is op het eerste gezicht een vrij onzinnig spelletje, waarbij je objecten door een ruimte kunt gooien. Maar de applicatie is tegelijk een leerproject voor nieuwe ontwikkelaars, die het hele traject bij het ontwikkelen van een iPhone-applicatie willen leren kennen.

ReboundEr zijn soms van die iPhone-applicaties waarvan je denkt: welke grappenmaker heeft dít nu weer bedacht? Rebound 1.0 is zoiets: een nieuwe applicatie waarbij je kunt kiezen uit vier verschillende objecten: een stuiterbal, een vrolijk gekleurde ballon, een puntig voorwerp of een chagrijnige kat. Met een vingerbeweging kun je deze objecten door de ruimte slingeren. Iets nuttigs moet je hier niet achter zoeken: het is gewoon bedoeld om even je agressie kwijt te raken of de tijd te doden. De wolken in de lucht hangen aan haakjes en slingeren heen en weer door de zwaartekracht. Maar toch zit er meer achter.

Rebound is een experiment in open ontwikkeling van applicaties. Het hele ontwikkeltraject wordt op de weblog van Fiery Ferret gepubliceerd, zodat anderen die nog niet zo ervaren zijn in het ontwikkelen van iPhone-apps ervan kunnen leren.

Je kunt achter de schermen kijken om te zien hoe zo’n applicatie tot stand komt, zodat je makkelijker zelf een ontwikkelproject kunt starten.
Rebound is geschikt voor iPhone en iPod touch met firmware 2.2.

Meer info: Fiery Ferret
Installeren: Rebound (€0,79)
Via: PR Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2008, 22:32
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.