TomTom carkit wordt vanaf nu geleverd met adapter voor iPhone 4

TomTom levert de carkit voor de iPhone tegenwoordig met een adapter voor de iPhone 4. De adapter is een plastic opzetstukje, die voorkomt dat de houder beter past.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tomtom carkitZo’n twee maanden geleden liet TomTom aan de iPhoneclub-redactie weten dat er een oplossing was gevonden om de TomTom Car Kit geschikt te maken voor de iPhone 4. De informatie mocht nog niet naar buiten, omdat het bedrijf nog geen antwoord had gevonden op de vraag hoe ze de adapters naar bestaande klanten konden krijgen. Dat antwoord is er nog steeds niet, maar TomTom verkoopt de carkit inmiddels wel met een adapter voor de iPhone 4. Het gaat om een stukje plastic, dat je in de carkit kunt bevestigen, om te zorgen dat de iPhone 4 beter connectie maakt met de carkit.

tomtom carkit adapterDe iPhone 4 past namelijk wel in de houder, maar is er niet voor geoptimaliseerd. Om er goed gebruik van te kunnen maken wil je ook de gps-chip en de oplaadfunctie van de houder gebruiken. Je kunt de aanpassing ook zelf doen door een strookje klittenband onderaan de carkit te plakken. Maar ook die oplossing is niet optimaal, omdat je iPhone toch niet goed verbinding maakt. Omdat de gps-ontvanger van de iPhone 4 krachtiger is dan die van eerdere iPhones kan het voldoende zijn om een gewone houder te gebruiken, zonder extra gps-chip.

Navigon is nog bezig met een nieuwe carkit voor de iPhone 4.

De houder is te koop in de TomTom-webshop.

De adapter werd al genoemd in de reacties bij het artikel over de onlangs gelanceerde Mio-carkit. Omdat niet alle bezoekers de reacties onder artikelen lezen, besteden we er hier apart aandacht aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2010, 16:02
Categorieën Accessoires, iOS
Onderwerpen carkit, iPhone 4, Navigatie, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.