TomTom Car Kit voor iPhone 3GS voor 100 euro in de Apple Store (Update 3x)

De TomTom Car Kit voor de iPhone gaat 100 euro kosten, zo blijkt uit informatie op de website van Apple. Aanvankelijk meldde Apple dat de navigatiesoftware onderdeel van de bundel zou zijn, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet correct is gebleken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom houderGisteren schreven we nog over de TomTom Car Kit bij Expansys. Vanochtend zagen oplettende lezers de carkit staan bij een iets betrouwbaardere bron: de officiële website van Apple. In de Apple Store is de autohouder van TomTom nu voor €99,95 te vinden. Dat lijkt een behoorlijke prijs, totdat je je realiseert dat je de software erbij krijgt. De houder heeft een levertijd van 2 tot 3 weken.

Uit de omschrijving valt in eerste instantie niet op te maken dat je de houder inclusief software ontvangt, maar helemaal onderaan de pagina is te lezen:

Inhoud van de verpakking

  • TomTom Car Kit
  • TomTom navigatieprogramma voor iPhone
  • Zelfklevende schijf
  • Documentatie

Verder naar boven is ook te lezen:

Is het je opgevallen?
Je krijgt zowel het TomTom navigatieprogramma voor de iPhone 3GS of 3G als de dockingkit om je iPhone stevig op z’n plek te houden op je dashboard of voorruit.

Er zijn een paar opvallende zaken bij deze aanbieding: in de omschrijving wordt aangegeven dat de cradle uitsluitend geschikt is voor de iPhone 3G en 3GS. Compatibiliteit met de iPod touch, waar eerder over werd gesproken, lijkt dus nog niet aan de orde waardoor je op de touch nog niet ermee kan navigeren. Een ander punt is dat Apple iets nieuws zal moeten verzinnen om de software gratis te kunnen weggeven. De meest voor de hand liggende methode is via promocodes, maar die functioneren nog niet via de Nederlandse en Belgische iTunes Store. Een derde punt is dat nergens melding wordt gemaakt wélke software je er precies bij krijgt. TomTom West-Europa kost ook al €99,99 en dat zou betekenen dat je de carkit er gratis bij krijgt. Een mogelijk addertje onder het gras is dat je wel de navigatiesoftware krijgt geleverd, maar dat je de benodigde kaarten er via In-App Purchase moet bijkopen. Zo’n zelfde werkwijze hanteert TomTom ook bij HTC-toestellen, waarbij je gratis TomTom krijgt meegeleverd: je krijgt daarbij één stad naar keuze en moet de rest van het kaartmateriaal er nog bij kopen. In de omschrijving van Apple staat: “Het TomTom-programma wordt geleverd met een huidige, gedetailleerde kaart, en je kunt wereldwijd naar wens locaties toevoegen.” Maar laten we niet te vroeg conclusies trekken…

Meer info: TomTom Car Kit voor iPhone

tomtom car kit

Tipgever: Bytedust

14:00 uur: De betreffende pagina is in de Apple Store inmiddels weer offline gehaald. Zodra we meer nieuws daarover hebben zullen we dit nieuwsitem aanpassen.
14:21 uur: Het PR-bureau van TomTom heeft in een persbericht de prijs van de TomTom carkit bevestigd:

Amsterdam, 24 September 2009 – TomTom heeft vandaag de prijs van de TomTom carkit voor iPhone bekendgemaakt. De carkit is los verkrijgbaar van de TomTom applicatie en komt in oktober beschikbaar voor een aanbevolen retail prijs van €99,95.

De carkit is compatible met de originele iPhone, 3G en 3GS.

Meer informatie over de carkit volgt spoedig.

25 september: Omdat er blijkbaar nog veel onduidelijkheid is. TomTom heeft tegenover iPhoneclub bevestigd dat de informatie in de Apple Store-beschrijving NIET klopte. Dit zijn de feiten:

– De prijs van de houder is €99,95 exclusief software.
– De cradle wordt geleverd zonder software.
– Er zal geen bundeling van hardware en software te koop zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2009, 0:28
Categorieën Accessoires, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.