TomTom brengt High Speed Multi Charger op de markt

TomTom heeft de High Speed Multi-Charger op de markt gebracht. Hiermee kun je een iPhone, maar ook zwaardere apparaten zoals een iPad of dvd-systeem onderweg laden.

tomtom laderTomTom brengt vandaag een nieuw accessoire op de markt: de High Speed Multi Charger. Met deze autolader kun je drie apparaten tegelijk opladen in de auto. De belofte daarbij is, dat je tot vier keer zo snel kunt opladen, in vergelijking met een normale lader. Je steekt de houder in de 12V-aansluting van de auto waarbij je de mogelijkheid hebt om bovenin het apparaat een extra apparaat op te laden. Via de twee usb-poorten aan de zijkant kun je bijvoorbeeld een iPhone en zelfs een iPad opladen.

De twee usb-poorten in de High Speed Multi-Charger zijn verschillend. De usb-poort van 1,2 ampere is bedoeld voor normale apparaten, zoals een smartphone of navigatiesysteem. De andere usb-poort van 2,1 ampere is bedoeld voor apparaten die meer stroomsterkte vergen, zoals een dvd-systeem in de auto of een iPad. Ook daarmee kun je sneller dan normaal laden.

high speed multi chargerVerder constateert TomTom, dat het opladen bij normale autoladers langzamer gaat, naarmate je meer apparaten gelijktijdig via dezelfde stroombron wil opladen. De High Speed Multi-Charger daagt de wetten van de natuurkunde uit, door te stellen dat alles even snel blijft opladen. De beide usb-poorten van de High Speed Multi-Charger geven altijd volledige power. Ik heb dit met het testexemplaar dat wij in handen kregen gemeten en er lijkt inderdaad weinig sprake van terugval als je extra apparaten aansluit, maar eigenlijk zou je een amperemeter ertussen moeten zetten om te checken of het echt zo is.

TomTom voorziet dat je dit apparaat in de auto, caravan of truck gaat gebruiken. Het accessoire kost €24,95 en is verkrijgbaar via de online shop van TomTom. We probeerden deze lader al een paar dagen uit en hoewel we onvoldoende hebben kunnen meten om definitief te zeggen dat het 4x sneller oplaadt, is er wel een duidelijk snelheidsverschil te merken ten opzichte van een gewone lader. Toch zal snelheid niet voor iedereen het belangrijkste argument zijn om dit accessoire te kopen. Als je in de auto zit, wil je dat je TomTom-navigatiesysteem of je iPhone geladen blijft tijdens het gebruik en gaat het niet eens zozeer om snel opladen. Wat de High Speed Multi-Charger handig maakt, is dat je er ook zwaardere apparaten zoals een iPad mee kunt opladen. Bij gebruik van een normale oplader duurt het eeuwen voordat je effect ziet bij het opladen, zodat je beter kunt wachten tot je weer de beschikking hebt over een écht stopcontact.

tomtom laderAlleen al door de constructie, met twee usb-poorten en een optie om nog een extra apparaat te laden, is deze Multi-Charger een handig ding. Tot nu toe reed ik met een nogal lelijk verdeelblok van Halfords rond, waarop je drie 12 Volt-stekkers kunt aansluiten. Maar eigenlijk zijn die 12 Volt-aansluitingen alleen maar onhandig: je wilt apparaten zoals smartphones, navigatiesystemen en Flipcams opladen; de benodigde usb-kabel heeft iedereen, maar als je voor elk type aansluiting ook nog een autolader moet aanschaffen, gaat dat aardig wat geld kosten en het levert bovendien een hoop plastic troep in je dashboardkastje op. Met deze TomTom-lader kun je gewoon de usb-kabels die je toch al hebt gebruiken.

De komende dagen zullen we nog meer metingen doen, om te kijken of deze autolader nu echt z’n geld waard is.

Meer info: TomTom High Speed Multi-Charger (€24,95)

Hier zijn een paar foto’s van de High Speed Multi-Charger:

[flickr]set:72157626424894370[/flickr]

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 april 2011, 8:32
Categorie Accessoires
Onderwerpen opladen, tomtom, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.