‘Toekomstige iPhone krijgt zuinig OLED-scherm’

Een nieuw patent van Apple laat zien hoe het bedrijf werkt aan een zuinig OLED-scherm. Deze heeft geen backlight, maar staat er normaal gesproken om bekend snel de batterij van je smartphone leeg te trekken.

OLED iPhoneEen nieuw patent van Apple toont aan hoe het bedrijf werkt aan een zuinig OLED-scherm voor in de iPhone. De nieuwe displays zouden 30 procent zuiniger zijn dan de huidige OLED-schermen en daarom ook beter werken met apps zoals tekstverwerkers en e-mail. Deze applicaties trekken op een gewoon OLED-scherm snel de batterij van een smartphone leeg.


De iPhone 4 en iPhone 4S maken niet gebruik van OLED, maar bevatten een Retina-scherm met een backlight. Een OLED-scherm heeft geen backlight nodig, omdat het beeldscherm zelf al licht produceert. Hierdoor is het scherm over het algemeen dunner dan andere smartphone-displays.

Volgens Apple is het gebruik van een gewoon OLED-scherm niet handig bij bepaalde applicaties op een smartphone. Onder andere tekstverwerkers en mailprogramma’s gebruiken vaak witte achtergronden, die ervoor zorgen dat het OLED-scherm meer stroom verbruikt en zo de batterij leegtrekt. Apple’s zuinige variant op de technologie zou hier iets aan kunnen doen.

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.