TinyUmbrella 5.11.00b biedt ondersteuning voor SHSHs van iOS 5.1.1

De jailbreaktool TinyUmbrella heeft een update gehad naar versie 5.11.00b, waardoor TinyUmbrella nu ook gebruikt kan worden om de SHSHs van iOS 5.1.1. op te slaan. De SHSHs van een firmwareversie voor een specifiek toestel zijn vereist om op een later moment nog naar die firmwareversie op dat toestel te kunnen herstellen.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

SHSHs van iOS 5.1.1De jailbreaktool TinyUmbrella heeft een update gehad naar versie 5.11.00b, waardoor TinyUmbrella nu ook gebruikt kan worden om de SHSHs van iOS 5.1.1. op te slaan. De SHSHs van een firmwareversie voor een specifiek toestel zijn vereist om op een later moment nog naar die firmwareversie op dat toestel te kunnen herstellen. Hoewel die mogelijkheid vooral voor jailbreakers interessant is, kun je ook zonder eerst een jailbreak uit te voeren gebruik maken van de functionaliteit van TinyUmbrella om SHSHs voor iOS 5.1.1 op te slaan.


TinyUmbrella 5.11.00b voor iOS 5.1.1

iOS 5.1.1 jailbreakHet opslaan van de SHSHs van iOS 5.1.1 is met name van belang, omdat @pod2g vrijdag bekend maakte dat (onder andere) de iPad 3 op deze firmwareversie nog steeds kwetsbaar is voor de exploits waarover het Chronic Dev Team beschikt. Hoewel het mogelijk is dat de komende jailbreak uitgebracht zal worden voor zowel iOS 5.1 als 5.1.1, is het ook mogelijk dat gebruikers zal worden gevraagd om te updaten naar iOS 5.1.1 en dat de jailbreak vervolgens alleen voor de meest recente firmwareversie zal worden uitgebracht.

Naar verwachting zal er na de komende jailbreak van het Chronic Dev Team geen publieke jailbreak meer volgen voordat iOS 6 en een volgende versie van de iPhone gelanceerd worden. Tot dat moment zul je gebruik kunnen blijven maken van een jailbreak op iOS 5.1.1, ook als er een keer iets mis mocht gaan, mits je de SHSHs voor jouw toestel van iOS 5.1.1 op hebt geslagen. Herstellen naar oudere firmwareversies met SHSHs is mogelijk met onder andere TinyUmbrella en redsn0w.

De jailbreaktool TinyUmbrella is geschikt voor Mac OS X en Windows.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.