Tinder overweegt advertenties in de app

Het sociale netwerk Tinder overweegt manieren om geld te verdienen, waaronder het tonen van advertenties.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Tinder iOS 7 iemand likenHet sociale netwerk Tinder denkt na over het tonen van advertenties in de applicatie. Dat zegt Greg Blatt, die verantwoordelijk is voor verschillende datingdiensten van aandeelhouder IAC, in een toelichting op kwartaalcijfers. Dat meldt Re/code. Momenteel levert het snelstgroeiende sociale netwerk nog geen geld op, maar daar komt volgens de topmensen dit jaar verandering in. Hoewel IAC er naar eigen zeggen geen geldmachine van wil maken, zegt het bedrijf ‘snel’ met ideeën voor het verdienen van geld te willen gaan experimenteren, waarbij advertenties als serieuze optie genoemd worden.

Blatt liet tegenover analisten doorschemeren dat het voor de hand ligt om advertenties in de dienst en apps te gaan tonen. “De gebruikerservaring van Tinder biedt bepaalde kansen voor advertenties die onze andere producten niet hebben.” Re/code merkt op dat Tinder-gebruikers in de Verenigde Staten al wel advertenties in de app hebben gezien. Twee grote Amerikaanse tv-zenders maakten van valse profielen gebruik om een nieuw tv-programma te promoten.

Uit cijfers van januari dit jaar blijkt dat alleen in Nederland al 1,2 miljoen mensen gebruikmaken van Tinder, de digitale vleeskeuring waarin je met één veeg jongens of meisjes in de buurt goed- of afkeurt. Per dag worden er wereldwijd inmiddels 750 miljoen profielen bekeken en 10 miljoen matches gemaakt, zo bleek uit cijfers van afgelopen februari. Het lijkt dus een logische vervolgstap om advertenties in de apps te gaan tonen.

Downloaden: Tinder (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:19
Onderwerpen sociale netwerken, tinder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.