Tim Cook in The Late Show met Stephen Colbert.

Tim Cook praat in The Late Show over iPhone 6s, Apple Car en meer (video)

Tim Cook verscheen in The Late Show with Stephen Colbert, waar hij sprak over de Apple Car, de iPhone 6s, Steve Jobs-films en de goede doelen waar Apple mee werkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tim Cook in The Late Show met Stephen Colbert.

Tim Cook verscheen vannacht in ‘The Late Show met Stephen Colbert’. Het was een zeldzaam moment, omdat de CEO van Apple eigenlijk nooit in tv-shows optreedt. Maar deze keer wilde Cook wel een uitzondering maken: het is namelijk het ideale moment om het grote publiek te bereiken en te vertellen over de iPhone 6s. Gastheer Stephen Colbert bleek al over een roségouden iPhone 6s te beschikken. Onderwerpen die ook aan de orde kwamen, waren de Apple Car, Cook’s persoonlijke leven, Steve Jobs en Apple’s betrokkenheid bij goede doelen.

Het interview werd geen zwaar spervuur van vragen. Colbert hield de vragen simpel en Cook hoefde niet op zijn tong te bijten om zich uit moeilijke situaties te redden. Zo wilde Colbert aan het begin van het interview even vaststellen of de iPhone 6s nog steeds met dezelfde aansluiting op te laden is.

"Cello Apple Time Cook"

Ook wilde Colbert weten, of de persoon aan de andere kant iets voelt, als je hardhandig een telefoongesprek beëindigt. Er zit immers 3D Touch met voelbare feedback in. Colbert introduceerde CEO Tim Cook met de woorden ‘Cello Apple Time Cook’, want dat komt ervan als je autocorrectie z’n gang laat gaan. Cook kon er smakelijk om lachen.

Het complete interview duurde nog geen 10 minuten.

Apple Car en Steve Jobs-films

Gelukkig was het niet één groot lachfestijn en kwamen er ook wat serieuzere onderwerpen aan de orde, zoals de Apple Car. Cook gaf een ontwijkend antwoord (“We kijken naar meerdere dingen en we steken energie in een paar daarvan”) en Colbert ging snel door naar het volgende onderwerp: films over Steve Jobs. Hij wilde vooral weten wat Cook vindt van de nieuwste twee films: ‘Steve Jobs’ van Aaron Sorkin en de documentaire ‘Steve Jobs: The Man in the Machine’ van Alex Gibney. Cook gaf aan dat hij die films niet heeft gezien, maar dat hij de negatieve portretten van Jobs afkeurt:

Ik heb ze niet gezien, maar de Steve die ik kende was een geweldig mens. Hij is iemand waarvoor je je best deed op het werk. Hij deed uitvindingen, die anderen niet konden doen. Hij zag dingen, die andere mensen niet zagen. Hij had de bijzondere gave om de hoek te kunnen kijken en de toekomst te beschrijven. Niet een evolutionaire toekomst, maar een revolutionaire toekomst. Het was een plezier om met hem te werken. Ik hou zielsveel van hem en mis hem elke dag. Ik denk dat een hoop mensen proberen om opportunistisch te zijn en dat haat ik.

Stephen Colbert met iPhone 6s.

Ook vertelde Cook opnieuw over zijn twee inspiratiebronnen: Martin Luther King en Robert Kennedy. Hij heeft portretten van deze legendarische figuren op zijn bureau staan en stelt zich in navolging van King dagelijks de vraag: ‘Wat doe je voor anderen?’ Onderwijs, milieu en mensenrechten zijn daarbij de speerpunten voor Apple.

"Ik haat opportunistische Steve Jobs-films."

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 11:49
Categorie Apple
Onderwerpen steve jobs, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.