Tim Cook Apple Watch

Lunchen met Tim Cook? Dat kost je 200.000 dollar

Lunchen met Tim Cook? Dat kost je anno 2015 zo'n 200.000 dollar. Voor dat bedrag is een lunch met de Apple-CEO geveild voor het goede doel.

Tim Cook Apple WatchWil je een hapje gaan eten met Tim Cook? Dat blijkt anno 2015 een vrij dure aangelegenheid. Tijdens een veiling van Charitybuzz is een lunch met Tim Cook verkocht voor maar liefst 200.000 dollar. Dit bedrag wordt gedoneerd aan de Robert F. Kennedy Center for Justice & Human Rights.

De lunchveiling begon in april, met een startbod van 10.000 dollar – hetzelfde bedrag waarvoor de gouden Apple Watch Edition in de VS wordt verkocht. Sindsdien werd er steeds meer geboden om met de Apple-CEO aan tafel te mogen. Uiteindelijk kwam de teller op 200.000 dollar te staan. De winnaar mag één vriend of collega meenemen om met Tim Cook te gaan lunchen – een maaltijd die ongeveer een uur in beslag zal nemen. Na de lunch krijgen de winnaars twee VIP-kaarten voor een Apple-keynote. Oh, en de prijs van de maaltijd is inbegrepen.

Al drie jaar lang wordt er een afspraak met Tim Cook geveild voor het goede doel. Deze actie wist in het eerste jaar het meeste geld in te zamelen: in 2013 werd er 610.000 dollar met de veiling opgehaald. Toen ging het nog om een kop koffie. In 2014 leverde de veiling ruim 300.000 dollar op, eigenlijk valt de opbrengst van dit jaar een beetje tegen.

Tim Cook blijkt zich veel bezig te houden met goede doelen: zo wil de CEO later al zijn geld gaan doneren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 11:48
Categorie Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.