Flickr 4.0 iPhone

Flickr 4.0 kan automatisch foto’s uploaden en heeft nieuw uiterlijk

Fotodienst Flickr heeft haar iOS-app een grote update gegeven. Versie 4.0 heeft een vernieuwd uiterlijk en laat je automatisch foto's uploaden.

FlickrYahoo’s populaire fotodienst Flickr heeft een grote update gekregen. In versie 4.0 heeft niet alleen het uiterlijk van de app voor iOS een make-over gekregen, maar zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd. Een van de belangrijkste daarvan is dat je nu automatisch foto’s kunt laten uploaden naar Flickr.

Flickr introduceert Auto-Uploadr

Flickr 4.0 auto-upoad screenshotDankzij de update is het nu mogelijk om al je foto’s automatisch te laten uploaden naar de app van Flickr. Deze functie heet Auto-Uploadr en biedt je gratis 1000GB opslag om al je afbeeldingen, maar ook video’s, kwijt te kunnen. Maak je gebruik van deze functie, dan worden zowel je oude als nieuwe foto’s naar de fotodienst geüpload. Maar geen zorgen, want het opslaan van je bestanden gebeurt geheel privé. Niemand zal je automatische uploads zomaar kunnen bekijken, tenzij je een foto of filmpje zelf openbaar maakt. Je kunt ook kiezen om ze alleen te delen met vrienden of familie. Je herkent privé-bestanden aan het kleine slotje wat tijdens het selecteren linksboven in het voorbeeldplaatje wordt weergegeven. Wil je niet dat je mobiele data wordt gebruikt voor het automatisch uploaden van bestanden? Dan is er de optie om dit in de instellingen van de app uit te zetten.

Nieuw uiterlijk voor Flickr

Naast Auto-Uploadr heeft de app ook een vernieuwd uiterlijk gekregen. Het meest opvallend hieraan is de nieuwe Camera Roll, die erg veel lijkt op Apple’s eigen filmrol op de iPhone en iPad. In een tijdlijn-achtige weergave scroll je nu door je foto’s en video’s, om ze vervolgens te ordenen in nieuwe albums of direct te delen, naar bijvoorbeeld Instagram. Daarnaast zijn er ook een aantal nieuwe filters toegevoegd om je foto’s direct vanuit de Flickr-app te bewerken.

Flickr 4.0 iPhoneFlickr 4.0 iPhone app

Flickr lijkt met deze update niet de strijd aan te willen gaan met concurrenten als Instagram. In plaats daarvan wil Flickr meer benadrukken dat je de app kunt gebruiken voor het opslaan en ordenen van je foto’s. Zo zou je dankzij de vernieuwde weergave de foto-app als alternatief kunnen gebruiken voor Apple’s eigen Foto’s-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2015, 13:38
Categorie Apps
Onderwerp flickr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.