Ticketscript en Scoupy maken gebruik van Passbook

Ticketscript en Scoupy zijn twee Nederlandse bedrijven die ondersteuning voor Passbook aankondigen. Bij Ticketscipt sla je concertkaartjes in Passbook op, Bij Scoupy krijg je gratis bioscopen.

ticketscriptTwee Nederlandse bedrijven hebben ondersteuning voor Passbook aangekondigd. Ticketscript is een grote aanbieder van concertkaartjes, die je onder andere bij Free Record Shop kunt kopen. Als je een digitaal ticket voor een evenement hebt gekocht kun je die opslaan in Passbook. Bij de ingang van een evenement laat je in de Passbook-app het ticket zien om toegang te krijgen. Ticketdienst Paylogic kondigde eerder al een soortgelijke dienst aan. In beide gevallen is tickets uitprinten niet meer nodig.


ticketscript iphone passbookTicketscript zag het afgelopen jaar een toename van 194% in de verkoop van mobiele tickets en speelt daar nu op in. Digitale tickets bieden allerlei handige extra’s. Zo kunnen aanbieders ervoor zorgen dat het ticket op basis van je GPS-positie automatisch verschijnt zodra je in de buurt van het evenement bent.

Kortingsdienst Scoupy kondigde eerder deze week een proef met Passbook aan. Dit zal in eerste instantie op kleine schaal gebeuren bij drie Wolff-bioscopen in Utrecht. De proef duurt tot eind deze week. Iedere middag geeft Scoupy 20 bioscoopkaartjes weg om de actie te promoten. Het entreebewijs voor de bioscoop verschijnt in Passbook. Ook hier heeft al een andere partij het voortouw genomen: de Belgische bioscoopketen Kinepolis biedt al sinds september op grote schaal bioscoopkaartjes via Passbook aan. Het loopt zo goed dat er al meer dan 50.000 digitale bioscoopkaartjes zijn verkocht. Scoupy is van plan om straks 40% van de kortingsbonnen via Passbook aan te bieden.

Passbook is standaard aanwezig in iOS 6. Je kunt er kortingsbonnen, pasjes en tickets in opslaan. Met de gisteren besproken app PassMaker kun je zelf allerlei coupons en kaarten van winkelketens aanmaken. Ook krijgen steeds meer apps ondersteuning voor Passbook, zoals de e-mailapp Sparrow. Winkelketen Dixons bood ook al kortingsbonnen via Passbook aan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 november 2012 om 11:41
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.