Tethering mogelijk onder iPhone OS 3.1.2 via MyWi (jailbreak)

Met MyWi 3.1.8 (jailbreak) is het sinds kort mogelijk om tethering (iPhone als laptopmodem) via Bluetooth en USB in te schakelen. MyWi bood al de mogelijkheid om je 3G-verbinding in te zetten als draadloze hotspot.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iphone tetheringBen je overgestapt op iPhone OS 3.1.2 en mis je stiekem heel erg de mogelijkheid om je iPhone als laptopmodem te gebruiken (tethering) ? Zolang het niet mogelijk is een aangepast profiel te installeren, is het niet mogelijk om de ingebouwde tethering weer in te schakelen. Bezitters van een gejailbreakte iPhone kunnen wel meerdere andere wegen bewandelen. De recent bijgewerkte RockApp-applicatie MyWi kan namelijk wel tethering inschakelen, ongeacht de iPhone-firmware. Hoewel de applicatie aanvankelijk bedoeld was om je 3G-verbinding om te zetten in een draadloze hotspot, is in MyWi 3.1.8 tethering via USB of Bluetooth ook mogelijk.

Om MyWi te installeren moet je gebruik maken van Rock Your Phone, beter bekend als RockApp. Vanuit RockApp kun je MyWi voor $9,99 aanschaffen en installeren. Er is overigens een volledig functionerende trial aanwezig; zo kan je eerst bepalen of MyWi aan je verwachtingen voldoet. Wat aardig is van de ontwikkelaars van MyWi, is dat ze alle trials gereset hebben. Heb je ooit al eens een trialversie van MyWi gedraaid, dan maakt dat dus niets uit. MyWi draait op alle iPhones, dus ook de iPhone 3G en de originele iPhone.

MyWi

De officiële functiebeschrijving van MyWi is als volgt:

  • Maak een WiFi-hotspot aan, om laptops of mobiele apparaten gebruik te laten maken van de internetverbinding van je iPhone;
  • 40-bit en 104-bit WEP-encryptie schermt je hotspot af van andere gebruikers;
  • USB- en Bluetooth-tethering op de iPhone;
  • Vergt minder van de accu en is sneller dan concurrenten dankzij native routing;
  • SSID Broadcasting, zodat je geen ad-hoc netwerk op je laptop hoeft aan te maken;
  • Laat netwerkgebruik (upload en download) zien.

Ook PdaNet en iModem (beide ook jailbreak-applicaties) zouden inmiddels gereed moeten zijn voor iPhone-firmware 3.1.2. Welke applicatie het meest geschikt is voor jou is vooral een kwestie van smaak; het voordeel van MyWi is dat gebruik maakt van native routing waardoor het tetheren minder van je accu vergt. Ook hoef je niet (zoals bij PdaNet iModem) een clientapplicatie op je desktop-computer te installeren.

Bron: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:12
Categorie Jailbreak
Onderwerpen bluetooth, mywi, rockapp, smartphone, tethering, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.