Telfort stopt binnenkort verkoop iPhone 5s

Telfort stopt met de verkoop van de iPhone 5s, om beter aan te sluiten op de behoefte van klanten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-5s-kleurenTelfort gaat stoppen met de verkoop van de iPhone 5s. Ook de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8 zullen uit het assortiment worden gehaald. De maatregel heeft niets te maken met het opruimen van oude voorraden om ruimte te maken voor nieuwe iPhones, maar omdat duurdere toestellen blijkbaar niet zo goed lopen. Telfort wil beter tegemoet komen aan de klantvraag, vertelde de operator aan een telecomsite. Telfort lijkt zich meer te gaan specialiseren in ‘smartpakkers’ zoals de iPhone 4S.

Lees ook: Sim Only acties voor de iPhone

Bij de Android-toestellen blijven de ‘smartpakkers’ Galaxy S3 en S4 in het assortiment. Dit zijn toestellen van voorgaande jaren die het nog goed doen bij de budgetabonnementen. Telfort heeft de iPhone 5s op het moment van schrijven nog gewoon in de webshop staan. Moederbedrijf KPN en KPN-dochter Hi verkopen de iPhone 5s ook nog.

Telfort verkoopt sinds vorig jaar oudere modellen ook tweedehands via de website en via Marktplaats. Een 8GB iPhone 4 kost bijvoorbeeld €179 als je er een abonnement met 500MB data en 150 belminuten afsluit. Een 16GB iPhone 4 is te koop voor €229 bij hetzelfde abonnement. Een tweedehands Galaxy S3 ‘doet’ trouwens ook nog met gemak €200.

Het verkopen van toestellen met abonnement is minder belangrijk geworden voor operators. Uit recente cijfers blijkt dat het percentage Nederlanders dat voor sim only kiest, is toegenomen naar 47%. Telfort hoeft daarom niet meer alle toestellen in het assortiment te hebben; wie een iPhone 5s wil hebben, kan die ook gewoon los kopen.

Lees ook: iPhone kopen bij Telfort

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 17:56
Categorieën iDevices, Providers
Onderwerpen iPhone 5s, telfort

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.