Telfort gaat prijzen mobiel internet aanpassen

Provider Telfort maakt vandaag bekend dat ze per 1 juli de mobiele data-abonnementen zullen wijzigen. De abonnementen krijgen onder andere een datalimiet en hogere snelheden.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

telfort simDe dochter van telecomgigant KPN kondigt vandaag aan de prijzen van hun bundels aan te passen. De wijzigingen zullen per 1 juli ingaan en zijn niet van toepassing op lopende abonnementen. De abonnementen zullen een datalimiet krijgen en een verhoging van de snelheid waarmee de gebruikers kunnen internetten.

Terwijl mensen met een abonnement van €9,95 of €14,95 eerst onbeperkt internet hadden met een snelheid van 768Kbps dan wel 1,5Mbps, worden deze vervangen door abonnementen met een datalimiet. Klanten van de provider kunnen vanaf 1 juli kiezen uit een maandelijkse limiet van 200MB, 1GB of 1,5GB.

De abonnementen zullen er als volgt uit gaan zien:

  • 200MB per maand, 1Mbps – €6,95
  • 1GB per maand, 3,6Mbps – €10,95
  • 1,5GB per maand, 3,6Mbps – €15,95

Klanten die buiten de bundel komen betalen 5 cent per MB.

Volgens Telfort zijn deze abonnementen maar tijdelijk, want in verband met de flinke datagroei komen er over enkele maanden volledig nieuwe abonnementsvormen die op die toename inspelen. Ook zijn de nieuwe abonnementen maar voor een klein deel van de klanten duurder uitgevallen; de meeste klanten gebruiken volgens de provider namelijk minder dan 1GB aan data. Een woordvoerder van het bedrijf zegt met de nieuwe abonnementen ook in te spelen op de wensen van de klant:

We zien heel duidelijk dat onze klanten een duidelijke kostenopbouw willen, snelheid belangrijker zijn gaan vinden en meer inzicht willen in hun datagebruik. Dat bieden we nu.

Het bedrijf voldoet met de nieuwe abonnementen aan de nieuwe netneutraliteits-wet die vorige week werd aangenomen door de Tweede Kamer. Wat de gevolgen van die wet precies zijn kun je in een eerder artikel op iPhoneclub lezen.

Via Nu.nl

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.