Teleurstellende Meizu M8 nu verkrijgbaar

De langverwachte eerste iPhone-kloon, de Meizu M8, is een jaar na de aankondiging eindelijk verkrijgbaar. Maar het goedkope iPhone-alternatief heeft z'n glans verloren nu er inmiddels voldoende andere klonen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Samsin Meizu M8De Meizu M8 werd wereldberoemd als de eerste en meest bekende iPhone-kloon. Maar terwijl andere klonenbakkers al lang hun imitatie-iPhones aan het verkopen zijn, bleven we maar wachten op de Meizu M8. Zelfs op de CES in januari kon Meizu nog niets laten zien. Inmiddels is de M8 wel verkrijgbaar: via Fujian Huaxia Trade Co, Samsin Trade Co, Fuzhou ZhongTianLi Trade Co en Longxiang Shoes Co. Naast deze vier aanbieders zijn er nog een aantal andere handelshuizen die de Meizu M8 kunnen leveren. De specificaties die alle genoemde aanbieders op hun websites noemen zijn identiek, waaruit we mogen afleiden dat het apparaat nu definitief is.

Er waren eerder geruchten, dat de nieuwe M8 niet meer zo sterk op de iPhone zou lijken, maar op de meest recente afbeeldingen blijkt toch dat zowel de behuizing als de interface nog steeds op de iPhone lijken. Alleen de kleur is anders: handelaar Samsin heeft een afbeelding van een witte Meizu M8, die verder de volgende specificaties heeft:

  • Windows CE 6.0 (dus geen Windows Mobile);
  • GSM/EDGE, geen 3G;
  • Wi-Fi, Bluetooth, TV Out en USB;
  • 2.0 of 3.0 megapixel camera (hier spreken de leveranciers elkaar tegen);
  • 3,4 of 3,5 inch scherm met een resolutie van 720 x 480 pixels.
  • Afmetingen: 59 x 107 x 11,8 mm;
  • 667 MHz ARM11-processor;
  • 128 MB RAM.

Toen de iPhone nog niet verkrijgbaar was, leek de Meizu M8 een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief, maar die tijd is na ruim een jaar wachten wel voorbij. Het is waarschijnlijk het laatste dat we nog van dit toestel horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices
Onderwerpen meizu, minione

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.