Tekenapp Paper by FiftyThree krijgt briljante zoomfunctie

Paper by FityThree doet sociaal gezien één stapje achteruit, om er vervolgens drie vooruit te maken. Maak kennis met MIX.

Paper by FiftyThree iPadDe prachtige tekenapplicatie Paper by FifyThree doet sociaal gezien één stapje terug, om er dan drie vooruit te maken. Na de nieuwste update van de app heb je geen kijkje meer in de werken van andere tekenaars. Die krijg je pas weer als je je aanmeldt met je mailadres en een wachtwoord, waarna je op de wachtrij wordt gezet om toegang te krijgen tot het sociale gedeelte.

Dat sociale gedeelte noemt ontwikkelaar FiftyThree MIX. Het wordt gepresenteerd als een open platform om samen dingen mee te maken. Je kan aan de slag gaan met ideeën en tekeningen die door andere gebruikers zijn gedeeld, om vervolgens ook je eigen creaties weer te delen met de rest van de wereld. Zo wil Paper een creatieve remixcultuur in het leven roepen. Maar: “Je hoeft geen geweldig artiest te zijn om plezier te halen uit MIX.”

Paper MIX tekeningen aanpassen iPad

Een vernieuwing waar je als gebruiker meteen mee te maken krijgt, is de handige nieuwe zoomfunctie van Paper. Met een pinch-to-zoombeweging zoom je in, maar in plaats van dat de hele tekening vergroot wordt, pak je alleen een klein deel van het beeld. Daarop kan je vervolgens kliederen, zodat je meer detail dan ooit in je kunstwerken kan aanbrengen. Vanaf iOS 8 woensdagavond moet de app ook beter omgaan met handpalmherkenning. De app zou je handpalm beter moeten onderscheiden van je vinger, zodat je gewoon door kan tekenen.

De laatste verbetering gaat specifiek over de Pencil. Je hebt meer invloed op de lijndikte en -sterkte als je de stylus gebruikt om te tekenen in Paper by FityThree. Ook die nieuwigheid komt vrij bij iOS 8.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2014, 19:38
Categorie Apps
Onderwerpen paper, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.