Talking Email Keyboard voor iPhone: toetsenbord praat terug

Talking Email Keyboard is een applicatie waarbij de iPhone alle letters voorleest die je intikt tijdens het schrijven van een mailtje. Handig voor in de auto of voor slechtzienden.

Talking Email KeyboardAls je onderweg achter het stuur zit is het lastig om iets op het toetsenbordje van de iPhone te tikken. Talking Email Keyboard is een hulpmiddel: het leest alle letters op die je intikt. Het is niet alleen handig voor automobilisten, maar ook voor mensen die slechtziend zijn of hun leesbril thuis hebben laten liggen. De werking is vrij simpel: je tikt op een letter en de speaker van de iPhone zegt in het Engels welke letter het is. Toch betekent het niet dat je nu helemaal blind kunt tikken: handiger zou zijn als Talking Email Keyboard ook al de letter uitspreekt wanneer je de vinger nog op de toets hebt, om te voorkomen dat je bij elke typfout moet wissen.

Een ander minpunt is dat je vaker een sms-bericht dan een uitgebreid e-mailbericht zult willen tikken wanneer je achter het stuur zit. Gek genoeg heeft de applicatie aan de naam ‘Type while on the road’ toegevoegd, maar tegelijk waarschuwen ze wel in de App Store-omschrijving dat de applicatie juist NIET gebruikt moet worden tijdens het rijden, zodat de ontwikkelaar eventuele schadeclaims ontloopt.

Installeren: Talking Email Keyboard (€0,79)

Via: Macworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2009, 9:55
Categorie iOS
Onderwerpen e-mail, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.