The Wolf Among Us: sprookjesgame van makers The Walking Dead

The Wolf Among Us is de nieuwste game van Telltale Games, makers van iCulture Game van het Jaar 2012 The Walking Dead.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

The Wolf Among UsTelltale Games, de studio achter onze Game van het Jaar 2012 The Walking Dead, heeft een nieuwe titel in de App Store uitgebracht. The Wolf Among Us volgt hetzelfde spelprincipe als The Walking Dead: je loopt rond en praat met personages om het verhaal voort te zetten en maakt de nodige belangrijke keuzes. Ditmaal doe je dat alleen niet in een met zombies bezaaide wereld, maar in bizarre wijk in New York genaamd Fabletown. Daar zijn alle sprookjesfiguren naartoe gevlucht, die proberen om een gewoon leven te leiden.

De echte wereld heeft zo zijn effecten op de fantasievolle personages. De hoofdrolspeler, de grote boze wolf, is bijvoorbeeld een sheriff die door het leven gaat als Bigby. Aan hem de taak om een moord op te lossen, die geheid zal uitmonden op een groot complot waar alle notabele sprookjesfiguren bij verwikkeld zijn. Net als The Walking Dead is The Wolf Among Us gebaseerd op een strip.

Praten en actie

The Wolf Among Us voelt vanaf het eerste moment aan als een televisieserie. Het verhaal wordt verteld vanuit fraaie cameraperspectieven, waarbij dialogen volledig door stemacteurs zijn ingesproken. De eerste interactieve elementen van de game duiken op zodra je dialoogkeuzes moet maken. Jij kiest wat Bigby exact in gesprekken te zeggen heeft. In eerste instantie zijn deze keuzes vrij onschuldig, maar naarmate je langer speelt krijg je steeds grotere opties voorgeschoteld. Bij het spelen van de eerste aflevering hebben we al een paar dingen gekozen die een groot effect op het algemene verhaal kunnen hebben.

Actiescènes in The Wolf Among Us zijn grotendeels gelijk aan The Walking Dead. Zodra je in bijvoorbeeld een gevecht terechtkomt verschijnen er knoppen en pijlen op het scherm, waar je dan zo snel mogelijk op moet tappen of swipen. Ben je te laat, dan is er zomaar een kans dat je een gevecht verliest en opnieuw moet beginnen. Gelukkig spring je hierbij nooit al te ver terug in de game. Je wordt meestal aan het begin van de actiescène geplaatst, en deze scènes duren hooguit een paar minuten. The Wolf Among Us is hierdoor ook vooral een game die je speelt voor de ervaring, in plaats van de geboden uitdagingen.

The Wolf Among Us screenshot

Nu één aflevering

The Wolf Among Us is net als The Walking Dead een episodische game. Dit betekent dat je eens in de zoveel tijd een nieuwe aflevering krijgt aangeboden die je los kunt kopen. Ook is het mogelijk om gelijk een abonnement in de app af te sluiten, zodat je het gehele eerste seizoen voor een lager bedrag mag downloaden. De eerste aflevering is hoe dan ook gewoon speelbaar nadat je de app voor €4,49 hebt gekocht.

Volgt The Wolf Among Us het verhaalprincipe van The Walking Dead, dan zal iedere aflevering waarschijnlijk een losstaand verhaal bieden dat tegelijkertijd inhaakt op het grotere plaatje van het volledige seizoen. Keuzes die je maakt in aflevering één kunnen daarom effect hebben op wat er in latere afleveringen zal gebeuren. In totaal moet The Wolf Among Us vijf afleveringen tellen, waarvan de laatste uiterlijk in de zomer van 2014 moet verschijnen. De game verscheen eerder ook al voor pc, Xbox 360 en Playstation 3. Verwachting is dan ook dat afleveringen voor de iOS-versie steeds iets later zullen verschijnen, zoals met deze eerste ook het geval is.

Downloaden: The Wolf Among Us (€4,49, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2013, 10:33
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.