tagable-iphone

Met de Tagable-app krijg je een verloren iPhone sneller terug

Met Tagable kun je een verloren iPhone sneller terug krijgen, dankzij duidelijke contactinformatie op het lockscreen.

tagable-iphoneAls je een iPhone hebt gevonden, is het soms lastig om de eigenaar te achterhalen. De nieuwe Nederlandse app Tagable wil dat makkelijker maken, met een app die zorgt dat je er een duidelijke boodschap met contactinfo op je lockscreen komt te staan.

Anti-diefstal is ook: anti-eerlijke vinder

Sinds Apple in iOS 7 strengere maatregelen tegen diefstal heeft ingevoerd, is het ook lastiger geworden om bij een gevonden iPhone te achterhalen van wie het toestel is. Temeer omdat steeds meer mensen hun toestel voorzien van een pincode. Er is een simpele en effectieve methode om toch te laten weten van wie het toestel is: zet de info gewoon op het lockscreen! Dan kan de vinder contact met je opnemen, zonder dat hij toegang heeft tot al jouw privégegevens.

Het idee is eigenlijk heel voor de hand liggend. We hebben op iCulture dan ook wel vaker apps besproken waarmee je contactinfo op je lockscreen kon zetten. Het probleem was alleen, dat die apps vaak gruwelijk lelijk waren. Ze leverden lockscreen-wallpapers op, waar je niet dagelijks tegenaan wilde kijken.

tagable-1 tagable preview

Bij Tagable is dat anders: deze app van het Nederlandse reparatiebedrijf The Fixables probeert het iets stijlvoller aan te pakken. De contactinfo staat in een grappig labeltje onderin het scherm. De kans is nog steeds aanwezig dat je je iPhone of iPad voorgoed kwijt bent, maar de kans dat een eerlijke vinder contact met jou opneemt, wordt er wel aanzienlijk door vergroot. Vooral als je in het infoveld aangeeft, dat je een aantrekkelijke beloning in het vooruitzicht wordt gesteld.

Bij Tagable kies je een achtergrond naar keuze. Vervolgens kies je een aantal vormgevingsvarianten: een ‘kartonnen’ labeltje, een ‘metalen’ dogtag of een van de andere varianten. Via de instellingen geef je aan welke tag je wilt hebben, wat de kleur moet zijn en hoe groot deze moet worden weergegeven. Je vult ook persoonlijke gegevens in, zoals de contactinformatie en de mogelijke beloning. Hoe creatiever de beloning, hoe groter de kans dat je je iPhone terugkrijgt. En het hoeft niet eens kostbaar te zijn: een zelfgebakken appeltaart, een Big Mac-menu of een kaartje voor een concert, alles is mogelijk. De contactinfo is op een niet-opdringerige manier aanwezig op het lockscreen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2015, 14:30
Categorie Apps
Onderwerp kwijt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.