apple-store-istanbul

‘Apple Stores krijgen nieuwe inrichting met VIP-hoek voor dure Apple Watch’

De Apple Stores krijgen binnenkort een nieuwe inrichting, die meer op de verkoop van de Apple Watch is afgestemd. Geruchten spreken over een VIP-hoekje met vloerkleden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple-designer Jony Ive en hoofd retail Angela Ahrendts zijn hard aan het werk om een nieuwe inrichting voor de Apple Stores te bedenken. Er zijn aanpassingen nodig, zodat de Apple Watch goed tot z’n recht komt. Het nieuws over de samenwerking tussen Ive en Ahrendts is te lezen in een artikel dat The New Yorker publiceerde en waar we eerder vandaag ook al over schreven. Auteur Ian Parker zegt dat er een nog niet aangekondigde herinrichting van de Apple Stores aankomt. “De nieuwe ruimtes worden een natuurlijke omgeving voor vitrines, gevuld met goud”, schrijft Parker.

apple-store-istanbul

Dat er wat aanpassingen moeten worden gedaan, valt wel te verwachten. De Apple Watch stelt heel andere eisen aan de winkelinrichting: klanten moeten straks de mogelijkheid hebben om een keuze te maken uit tientallen bandjes, in combinatie met verschillende behuizingen. De duurste modellen van goud kan Apple niet zomaar uitstallen, omdat ze te diefstalgevoelig zijn. Waarschijnlijk gaat Apple daarom kiezen voor vitrines, zoals eerder al werd gedaan tijdens de modeweek van Parijs. Apple zette toen vitrines neer in een Parijs warenhuis zodat belangstellenden alvast een blik konden werpen.

VIP-hoek met tapijt

Parker wekt ook de indruk dat Apple overweegt om een gedeelte van de Apple Store te voorzien van vloerkleden. Het zou daarbij gaan om een soort ‘VIP-hoekje’. Ive zou tegen The New Yorker hebben gezegd, dat hij een gesprek had opgevangen van iemand, die beweerde geen horloge te willen kopen, tenzij hij op een karpet zou staan. Maar het is nog de vraag of Apple wel zover wil gaan om het de rijke klanten te behagen. De Apple Stores staan bekend om hun strakke inrichting. Eerder deze maand gingen er ook al geruchten dat Angela Ahrendts druk bezig zou zijn om de Apple Stores een nieuw gezicht te geven. Wijzigingen zoals een andere manier om aan tafels te zitten, moeten al zijn doorgevoerd voordat de Apple Watch in april in de verkoop gaat.

Apple wil niet alleen de inrichting van de Apple Stores veranderen, maar denkt ook aan een andere samenstelling van het personeel: er worden verkopers gezocht met ervaring in de mode-industrie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2015, 9:39
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple store, apple watch

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.