T-Mobile verlaagt tarieven mobiel internet op vakantie

T-Mobile verlaagt de prijzen van mobiel internet op vakantie. Voor incidentele reizigers is er een internetpasje, dat je voor een dag of week kunt aanschaffen. Ga je vaak op reis, dan is er een Europa-bundel bovenop je abonnement.

slipper strandT-Mobile gaat vanaf 1 juli de kosten van mobiel internetten in het buitenland verlagen. Eerder kondigde KPN al aan, dat ze lagere tarieven gaan hanteren. Er komt een speciaal passensysteem met de naam Travel & Surf en er zijn nieuwe internetbundels waarmee je overal ter wereld voor een vast bedrag kunt internetten. Volgens T-Mobile heeft de klant volledige controle over de kosten, zonder verrassingen achteraf.

Voor incidentele reizigers: Travel & Surf

Met Travel & Surf kun je een internetpas aanschaffen, voor een vast bedrag per dag of week. Je kunt kiezen voor een pasje voor EU-landen, andere Europese landen of de rest van de wereld. Je schaft de internetpas aan via je smartphone of laptop. Wanneer je de pas verbruikt hebt stopt de internettoegang vanzelf. Je beslist daarna zelf of je opnieuw een pas wilt aanschaffen.

Een dagpas voor 24 uur kost:

  • Zone 1: EU-landen, Zwitserland, Noorwegen en IJsland: 5 MB voor €1,95 of 50 MB voor €4,95
  • Zone 2 Andere Europese landen, VS, Canada, Australië, Turkije, Marokko, Suriname, Aruba en Nederlandse Antillen: 2 MB voor €4,95
  • Zone 3: Overige landen: 2 MB voor €9,95

t-mobile landenT-Mobile is daarmee goedkoper dan KPN, waar je volgens de nieuwe tarieven €3,50 per MB betaalt. Wereldwijd betaal je bij KPN €9,95 voor 1 MB, terwijl je daar bij T-Mobile 2 MB voor krijgt.

Heb je liever een weekpas, dan kan dat ook: je betaalt €14,95 voor onbeperkt mobiel internet gedurende 7 dagen in zone 1. Na 100 MB te hebben verbruikt gaat de snelheid wel drastisch omlaag naar 64 kbps (up/down). In zone 2 betaal je €14,95 voor 10 MB dataverkeer en in zone 3 betaal je € 29,95 voor 10 MB dataverkeer.

Nieuwe en bestaande klanten kunnen gebruikmaken van Travel & Surf, ook als je prepaid klant bent. Kies je niet voor Travel & Surf, dan gelden de bestaande internettarieven, die niet zullen worden gewijzigd.

Voor regelmatige reizigers: Internet Europa

Moet je vaak binnen Europa reizen, dan kun je de Internet Europa-bundel aanschaffen. Dit is een bundel die in combinatie met een abonnement wordt afgesloten en €9,95 per maand kost. Deze bundel geldt voor de hele looptijd van het contract. Je kunt voor deze prijs onbeperkt internetten, maar na 500 MB per maand gaat wel de snelheid omlaag.

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.