T-Mobile verhoogt internetsnelheid voor alle abonnementen

T-Mobile gaat de internetsnelheid voor alle abonnementen gratis verhogen naar 15MB per seconde. Goed nieuws voor i-abonnementen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

My T-Mobile 3.0 iPhone iPad belstatusT-Mobile verhoogt de komende weken de snelheid voor mobiel internet in heel Nederland. Dit heeft de provider bekendgemaakt in een persbericht. Alle abonnementen krijgen toegang tot een internetsnelheid van 15Mbps. Dat is goed nieuws voor abonnees die een lagere internetsnelheid hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld nog een aantal abonnees met een i-abonnement, dat bij de eerste iPhones in Nederland werd aangeboden. Deze abonnementen uit 2008 kunnen echter niet continu de hogere snelheid benutten. T-Mobile zegt dat de snelheidsverhoging uiterlijk eind juli volledig is doorgevoerd.

De verhoging in snelheid geldt voor alle particuliere en zakelijke T-Mobile-abonnees met een abonnement. De provider brengt geen extra kosten in rekening. Uiteraard kan de snelheidsverhoging er wel voor zorgen dat je sneller door je internetbundel heengaat: je verbrandt immers in kortere tijd meer data.

T-Mobile biedt bij huidige abonnementen al een snelheid tussen de 15Mbit/s en 50Mbit/s. De snelheidsverhoging is dan ook vooral bedoeld voor oudere abonnementen die een snelheid lager dan 15Mbit/s hadden. Volgens T-Mobile zijn er nog internetabonnementen met een snelheid van 384Kb/s, die met de nieuwe maatregel worden verhoogd.

Beperkte snelheidsverhoging voor abonnementen uit 2008

Hoewel de snelheidsverhoging voor alle abonnementen geldt, heeft T-Mobile de voorwaarden ingeperkt voor abonnementen afgesloten in 2008. Onder deze abonnementen vallen onder andere de i-abonnementen die samen met de iPhone werden aangeboden rond 2008. Omdat deze abonnementen een onbeperkte internetbundel hebben, mogen ze iedere maand de hogere snelheid enkel gebruiken voor 2GB aan data. Heb je 2GB verbruikt, dan zal de internetsnelheid weer worden verlaagd naar 2048Kbit/s.

Een vergelijkbare voorwaarde geldt voor web ‘n walk-abonnementen: deze abonnementen mogen iedere maand gratis 1GB verbruiken met een snelheid van 15Mbit/s. Daarna word je teruggebracht naar de originele internetsnelheid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 22:42
Categorie Providers
Onderwerpen mobiel internet, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.