T-Mobile: ‘overbelasting netwerk opgelost’

T-Mobile zegt de problemen met de overbelasting van het 3G-netwerk te hebben opgelost.

t-mobile iphoneT-Mobile zegt de problemen met de overbelasting van het 3G-netwerk te hebben opgelost. Een kleine drie weken geleden gaf T-Mobile toe problemen te hebben met het netwerk, nadat klanten al lange tijd klaagden niet te kunnen internetten, bellen en sms’en op diverse plaatsen. Vooral in grote steden hadden klanten problemen.

T-Mobile laat weten:

De plekken waar klanten de meeste hinder ondervonden zijn aangepakt en in het grootste deel van Nederland is de capaciteit sneller dan gepland verdubbeld. Daarnaast is ook meer dan de helft van de dit jaar extra te bouwen antenne-installaties al succesvol in het netwerk geactiveerd. De werking van het 3G netwerk laat zien dat de verbeteringen effect hebben en diverse klanten die eerder hinder ondervonden geven aan dat de dienstverlening weer in orde is. De filevorming is opgelost en de komende tijd gaan we door met verdere uitbreidingen van het netwerk om de continue groei te kunnen verwerken.

De provider gaat dus de komende tijd nog verder met de uitbreiding van het 3G-netwerk, maar zegt dat de problemen inmiddels verholpen zouden moeten zijn. Uiterlijk in juli horen klanten die de afgelopen weken hebben geklaagd of ze in aanmerking komen voor een tegemoetkoming van twee maanden abonnementskosten van hun internetbundel.

Klanten die hebben geklaagd krijgen vandaag een smsje van T-Mobile. Hierin geeft de provider onder meer aan dat het mobiel internet verkeer weer functioneert zoals in de periode voor half mei.

Voor de duidelijkheid: T-Mobile zegt de problemen met de overbelasting van het netwerk te hebben opgelost. Dat zijn problemen die zich vanaf half mei van dit jaar voordeden waarbij je wel 3G-bereik hebt, maar niet kunt internetten en soms zelfs niet bellen en sms’en. Het probleem dat je geen 3G-bereik hebt, maar enkel 2G is een dekkingsprobleem en staat hier los van.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2010, 15:08
Categorie Providers
Onderwerpen 3G, netwerk, t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.