Bevestigd: Britse en Franse iPhone 4’s zijn simlockvrij

Apple bevestigd in de Britse en Franse online Apple Store dat de iPhone 4, wanneer deze gekocht wordt in een van deze twee landen, simlockvrij is en dus internationaal te gebruiken is.

iPhone 4 - UK - SimlockvrijGisteren schreven we al dat de iPhone 4 vanaf 24 juni simlockvrij verkrijgbaar zal zijn in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, maar bewijs daarvoor ontbrak nog. Inmiddels is dat bewijs er wel. Apple heeft in de Britse en Franse online Apple Store een tekstkader opgenomen waaruit blijkt dat het toestel inderdaad simlockvrij is wanneer je het in een van deze twee landen koopt. Ook krijg je bij het bestellen in de Britse online Store een tekstblokje (zie bovenstaande afbeelding) te zien waarin Apple kopers er nogmaals op attendeert dat het toestel simlockvrij is.

It works with the carrier of your choice.
Buy your iPhone from the Apple Online Store and choose your own GSM carrier. You can change carriers at any time.

Because this iPhone is SIM-free, you can purchase a micro-SIM or SIM card and service from a local carrier at your destination. Or check with your home carrier regarding international roaming charges.

Apple bevestigt hiermee dat het toestel met elke telecomprovider werkt die GSM ondersteunt en tevens internationaal te gebruiken is. Het enige wat je nodig hebt is een microsimkaart, die alle Nederlandse providers gaan leveren. Je hoeft overigens bij aankoop niet te kiezen welke provider je wilt gebruiken. Dit kun je gewoon thuis doen door een microsimkaart in het toestel te stoppen.

In de Britse en Franse online Apple Store kun je het toestel trouwens niet naar het buitenland laten versturen. Wel kun je het toestel kopen bij een van de officiële Apple-winkels. Tenminste, zo lang de voorraad strekt. De eerste lichting iPhone 4’s is inmiddels in de Britse Apple Stores uitverkocht. De volgende wordt op 2 juli verwacht.

Tot slot nog een overzicht van de prijzen, inclusief de prijs in euro’s op basis van de huidige wisselkoers:

Verenigd Koninkrijk:

  • 16 GB: 499 Britse pond (600 euro)
  • 32 GB: 599 Britse pond (721 euro)

Frankrijk:

  • 16 GB: 629 euro
  • 32 GB: 739 euro

Reacties: 94 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.